boerenkool in bladerdeeg

Boerenkoolcake in bladerdeeg

Wil je stamppot boerenkool eens op een andere manier presenteren? Deze boerenkoolcake in bladerdeeg is niet alleen ontzettend lekker, maar ziet er ook nog eens heel tof uit! Een perfect gerecht voor een gezellige avondmaaltijd met vrienden of familie.

Recept boerenkoolcake in bladerdeeg

Voor je begint met het maken van dit recept, moet je eerst stamppot boerenkool maken. Bekijk hier ons recept voor stamppot boerenkool

Is de stamppot boerenkool gelukt? Mooi! Dan kun je nu de boerenkoolcake in bladerdeeg maken. 

Stap 1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Een elektrische oven op 220 graden, gas op 190 graden.

Stap 2

Voor de cake heb je 9 plakjes bladerdeeg nodig. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien.

Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

Stap 3

Vet de cakevorm in met roomboter

Stap 4

Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante lap van 3×3 plakjes. Rol in de lengte uit met een deegroller. Laat deze lap voorzichtig zakken in de vorm; zorg dat er een stuk bladerdeeg boven de vorm uitkomt zodat je dit later dicht kunt vouwen.

Stap 5

Vul de cakevorm voor de helft met de boerenkool stamppot en leg de rechte stukken rookworst hierop. Schep dan de rest van de boerenkool stamppot er bovenop.

Stap 6

Vouw het bladerdeeg dicht en bak de hartige boerenkoolcake in 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Dit recept is bedacht door Werner Drent, auteur van de Stamppotbijbel.

Meer lekkere recepten met boerenkool?

Boerenkool is een typische Nederlandse groente en ook nog eens ontzettend gezond. Het zit boordevol vitamines en mineralen. Je kunt boerenkool voor veel verschillende gerechten gebruiken. Deze boerenkoolrecepten vind je misschien ook leuk om te maken:

Bekijk hier alle recepten met boerenkool

Advertentie

9 plakjes bladerdeeg van Koopmans
400 g boerenkoolstamppot
1 rookworst (de ronde kanten afgesneden)
Roomboter om in te vetten
Cakeblik