boerenkool in bladerdeeg

Boerenkoolcake

De originele boerenkoolcake!

Voor dit recept heb je stamppot boerenkool nodig. Het recept om dit te maken vind je hier.

Stap 1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Een elektrische oven op 220 graden, gas op 190 graden.

Stap 2

Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

Stap 3

Vet de cakevorm in met roomboter

Stap 4

Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante lap van 3×3 plakjes. Rol in de lengte uit met een deegroller. Laat deze lap voorzichtig zakken in de vorm; zorg dat er een stuk bladerdeeg boven de vorm uitkomt zodat je dit later dicht kunt vouwen.

Stap 5

Vul de cakevorm voor de helft met de boerenkool stamppot en leg de rechte stukken rookworst hierop. Schep dan de rest van de boerenkool stamppot er bovenop.

Stap 6

Vouw het bladerdeeg dicht en bak de hartige boerenkool cake in 20 minuten in de oven.

Dit recept is bedacht door Werner Drent, auteur van de Stamppotbijbel.

9 plakjes bladerdeeg van Koopmans
400 g boerenkoolstamppot
1 rookworst (de ronde kanten afgesneden)
Roomboter om in te vetten
Cakeblik

Close Menu