Voor dit recept heb je stamppot boerenkool nodig. Het recept om dit te maken vind je hier.
Stap 1
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Een elektrische oven op 220 graden, gas op 190 graden.
Stap 2
Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.
Stap 3
Vet de cakevorm in met roomboter
Stap 4
Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante lap van 3×3 plakjes. Rol in de lengte uit met een deegroller. Laat deze lap voorzichtig zakken in de vorm; zorg dat er een stuk bladerdeeg boven de vorm uitkomt zodat je dit later dicht kunt vouwen.
Stap 5
Vul de cakevorm voor de helft met de boerenkool stamppot en leg de rechte stukken rookworst hierop. Schep dan de rest van de boerenkool stamppot er bovenop.
Stap 6
Vouw het bladerdeeg dicht en bak de hartige boerenkool cake in 20 minuten in de oven.
Dit recept is bedacht door Werner Drent, auteur van de Stamppotbijbel.