boerenkoolhummus

Boerenkoolhummus

Boerenkool is in principe het hele jaar door te koop, maar het échte boerenkoolseizoen begint pas binnenkort. Zodra de vorst er overheen is geweest smaakt boerenkool namelijk nóg lekkerder. Van boerenkool kun je uiteraard een heerlijke boerenkoolstamppot maken, maar er valt nog veel meer mee te doen. Maak er bijvoorbeeld eens een gezonde boerenkoolhummus van. Lekker voor op brood, cracker of een toastje óf om stukjes groenten in te dippen.

Boerenkoolhummus – Stap 1

Fruit de boerenkool in een koekenpan met de knoflook in olijfolie.

Stap 2

Blus af met een beetje water en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Pureer de gewelde kikkererwten met de afgekoelde boerenkool tot een gladde massa. Dit kan met een staafmixer of in een keukenmachine of blender.
Als je hummus te dik is, voeg dan wat olie of water toe.

Stap 4

Breng de boerenkoolhummus op smaak met peper, zout en limoensap. Voeg voor extra pit wat rood gesneden peper toe. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor (stamppot)recepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

300 gr fijngesneden boerenkool
150 gr gewelde kikkererwten, uitgelekt
half teentje knoflook, fijngesneden
20 ml limoensap
30 ml olijfolie
peper
zout