Stap 1
Kook de boerenkool in een laagje water met het bouillonblokje in 10 – 15 minuten gaar.
Stap 2
Snipper de ui en snijd het pepertje fijn en bak dit even aan in een koekenpan met olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Roer de eieren los en meng het met de bloem, geraspte kaas en een beetje zout.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 4
Giet de boerenkool af, zorg dat er zoveel mogelijk vocht uit de kool loopt. Meng de boerenkool met de ui/peper, tomaatjes, 1/3 van de gesneden stukjes worst (de rest houd je nog even apart) en het eimengsel.
Stap 5
Vet de bakvorm in en bekleed het met deeg. Strooi de paneermeel over de bodem. Verdeel de boerenkoolvulling over het deeg en beleg dit met plakjes worst.
Stap 6
Bak de taart in 30 minuten gaar. Bekleed de taart tijdens het bakken met aluminiumfolie zodat de plakjes worst niet aanbranden of taai worden.
Eet smakelijk!
Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!