pompoenstamppot-geitenkaas

Pompoenstamppot met geitenkaas

De pompoen staat ook wel bekend als hét symbool van de herfst. Naast dat een pompoen er ontzettend leuk uitziet als herfstdecoratie, is deze herfstgroente ook nog eens in veel gerechten toe te passen. In een soep, een pasta, stoofpotje óf natuurlijk stamppot. Pompoen is gezond, lekker én geeft je gerecht een gezellige oranje kleur. De combinatie met geitenkaas is er eentje om je vingers bij af te likken. In slechts 4 eenvoudige stappen maak jij dit heerlijke herfstrecept voor pompoenstamppot. 

Pompoenstamppot stap 1

Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en zaden eruit. Schil de pompoen met een dunschiller en snijd hem vervolgens in stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Snijd de rode uien in ringen en snijd daarna de geitenkaas in blokjes.

Stap 2

Kook de pompoen en aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Bak hierin de uienringen lichtbruin. Schep de komijn door de uienringen en bak deze 1 minuut mee.

Stap 3

Giet het water van de pompoen en aardappelen af. Stamp deze hierna tot een smeuïge stamppot.

Stap 4

Schep de geitenkaas en de tijm door de pompoenstamppot. Voeg hierna peper en zout toe naar smaak. Je kunt de uienringen vervolgens door de stamppot scheppen, maar ze kunnen er ook los bij worden geserveerd. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 flespompoen
1 kg kruimelige aardappelen
2 tbsp olijfolie
2 rode uien
1 tsp gemalen komijn
300 g zachte geitenkaas
2 tbsp verse tijmblaadjes