stamppot-van-pompoen

Stamppot van pompoen met rucola

Wanneer je aan stamppot denkt, denk je aan aardappelen. Maar wist je dat je ook prima een stamppot zonder aardappelen kunt maken? Dit gerecht heeft als basis pompoen. Hierdoor krijgt het een mooie herfstachtige oranje kleur. Deze stamppot is zeer geschikt wanneer je graag koolhydraatarm eet en is ook nog eens ontzettend gezond! 

Stamppot van pompoen met rucola – Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2

Schil en halveer de de pompoen, en schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen daarna in grove stukken en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Gril de pompoen ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Haal de pompoen uit de oven en stamp deze fijn met een stamper.

Stap 4

Schep de rucola door de gestampte pompoen.

Stap 5

Maak op smaak met peper en zout.

Je kunt de stamppot van pompoen wat smeuïger maken door een scheutje melk of olijfolie toe te voegen. Stamp of roer dit nog een keer door elkaar.

Stap 6

Hak de pistachenoten grof en garneer de stamppot van pompoen ermee.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfstRecept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 Flespompoen
75 g Rucola
5 tsp Gemalen komijn
1 tsp Gemalen korianderzaad
50 g Gepelde pistachenoten
1 tsp Zout
1 tsp Peper
Olijfolie