vegetarische stamppot

Recept raapstelen stamppot met gele paprika en oude kaas (vegetarisch)

Deze lichte en frisse raapstelen stamppot is perfect voor in de lente. Makkelijk te maken en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel. Eet smakelijk!

Raapstelen

Raapstelen zijn jonge, groene bladeren van meiknolletjes. Ze hebben een pittige, licht bittere smaak en zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, calcium en ijzer. Raapstelen zijn vooral verkrijgbaar in het voorjaar, van maart tot en met juni. Een echte voorjaarsgroente dus!

Ze worden vaak gebruikt in salades, soepen en roerbakgerechten, maar ook erg geschikt voor een stamppot. Raapstelen zijn ook gemakkelijk zelf te kweken in de moestuin of in een pot op het balkon.

Recept raapstelen stamppot

Deze raapstelen stamppot is een leuke variant op de “normale” Hollandse stamppot en het is echt een lekker recept voor de eerste lentedagen.Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat binnen een half uur op tafel. 

Stap 1

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 2

Verwijder de wortels en harde steeltjes van de raapstelen, was ze en laat ze uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Stap 3

Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee.

Strooi de geroosterde pijnboompitten over de stamppot en serveer.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotten

Je kunt het hele jaar stamppot eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker. Probeer ook eens een van deze smakelijke lente-stamppotten.

Kijk op deze pagina voor al onze recepten. 

Heb jij ook een lekker stamppotrecept gemaakt? Deel je recept op social media en gebruik #stamppotmaandag!

Advertentie

1½ kg kruimige aardappelen
zout
400 g raapsteeltjes
1 gele paprika
150 g oude kaas
4 el pijnboompitten
200 ml melk
3 el boter