Stamppot raapstelen

Stamppot raapstelen

De puree is friszuur door de yoghurt en de combinatie met de zilte smaak van raapstelen is perfect. De olijfolie maakt het smeuïg en de ui geeft een zoet accent. Echt een lekker recept voor de eerste lentedagen. De eerste zonnestralen geven wat warmte maar aan het einde van de dag is het weer koud. Daar past een lichte en frisse stamppot goed bij.

Stap 1

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 à 25 min. gaar.

Stap 2

Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Stap 3

Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee.

Stap 4

Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer de stamppot met pijnboompitten.

1½ kg kruimige aardappelen
zout
400 g raapsteeltjes
1 gele paprika
150 g oude kaas
4 el pijnboompitten
200 ml melk
3 el boter

Close Menu