Stamppot spinazie met zongedroogde tomaatjes

Dit stamppotje van aardappelen en spinazie is echt een aanraden. In de stamppot zit verder sjalot en wat zongedroogde tomaatjes. Geniet van dit overheerlijke lente-zomer stamppot.

Stap 1

Kook de aardappelen in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar

Stap 2

Verwarm in een koekenpan 2 el olie van de zongedroogde tomaatjes. Braad de slavinken kort en laat ze in ca. 12 min. gaar worden.

Stap 3

Stamp de aardappelen tot puree en maak deze (naar smaak) smeuïg met melk en vloeibare margarine.

Stap 4

Verwarm in een ruime hapjespan of wok 3 el olie van de zongedroogde tomaatjes en fruit hierin de sjalotsnippers. Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee.

Stap 5

Meng spinazie en tomaatjes door de puree. Serveer met een slavink, indien geschikt bij uw dieetvoorschriften.

800 g aardappels
300 g knolselderij
300 g snijbonen
100 ml melk
3 el margarine
1 pot witte bonen
nootmuskaat
2 magere rookworst
zout en peper naar smaak