Pinksteren stamppot van spruitjes en geitenkaas

Pinksteren stamppot van spruitjes en geitenkaas

Lekker recept voor de tweede Pinksterdag!

Stap 1

Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar en kook de spruitjes in 8-10 gaar in ruim kokend water. Giet beide af. Samp de aardappelen

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

Stap 3

Snijd de geitenkaas in stukjes. Hak de noten grof. Voeg de spruitjes en het uimengsel toe aan de aardappelpuree en stamp grof. Voeg de geitenkaas, noten, nootmuskaat en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm nog even door.

1.5 kg iets kruimige aardappelen
900 g spruitjes
1 ui
3 tenen knoflook
3 el olijfolie
150 g geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
150 g notenmelange
½ tl nootmuskaat
½ tl kaneel

Close Menu