stamppot-gegratineerde-bloemkool

Stamppot gegratineerde bloemkool

Een romige stamppot uit de oven met een krokante bovenkant van gegratineerde bloemkool. Die wil je absoluut een keer geproefd hebben. In 5 eenvoudige stappen zet jij dit heerlijke gerecht op tafel. Wedden dat iedereen ervan zal smullen? 

Stamppot gegratineerde bloemkool – Stap 1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 eetlepels olie, de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Stap 2

Snijd de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de bloemkool 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, het brood, de rest van de kaas en 3 eetlepels olie tot een kruimig geheel.

Stap 4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

Stap 5

Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer met de bloemkool door de aardappelpuree. Schep de stamppot in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Zet ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Eet smakelijk en geniet van de stamppot met gegratineerde bloemkool!

Liever veganistisch?

Eet je liever geen zuivel of dierlijke producten? Vervang de melk dan door wat opgevangen kookvocht en de kaas door bijvoorbeeld plantaardige goudse rasp.

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 kg aardappel
8 el olijfolie
300 g oude kaas 48+
100 ml melk
500 g bloemkoolroosjes
55 g amandelschaafsel
2 sneetjes witbrood
2 el kerriepoeder
3 bosuitjes
zout en peper naar smaak