Stamppot gegratineerde bloemkool

Stamppot gegratineerde bloemkool

Een lekkere variatie op de vele andere stamppotten die de Nederlandse keuken rijk is. Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met amandelschaafsel, oude kaas, kerrie en zout en peper naar smaak.

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 el olie, de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Stap 2

Verdeel de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de bloemkool 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, het brood, de rest van de kaas en 3 el olie tot kruim.

Stap 4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

Stap 5

Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Schep in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Zet ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.

1 kg aardappel
8 el olijfolie
300 g oude kaas 48+
100 ml melk
500 g bloemkoolroosjes
55 g amandelschaafsel
2 sneetjes witbrood
2 el kerriepoeder
3 bosuitjes
zout en peper naar smaak

Close Menu