spinaziestamppot-stamppot-maandag

Spinaziestamppot met mozzarella en zongedroogde tomaat

In deze spinaziestamppot zit ongemerkt veel groente en is ook nog eens ontzettend lekker. Je kunt hem het hele jaar door maken. 

Dit heerlijke recept voor spinaziestamppot is met ons gedeeld door een stamppotfan: Hilda Schuitema. Zij noemt zichzelf een ‘uit de losse pols koker’. Neem de hoeveelheden uit dit recept dus ook met een korreltje zout en voeg de ingrediënten op gevoel toe. De spinazie zorgt voor de nodige voedingstoffen en de mozzarella en zongedroogde tomaatjes voor een lekkere bite. De perfecte combinatie dus tussen gezond en lekker! 

Recept spinaziestamppot met mozzarella en zongedroogde tomaat

Wil je de spinaziestamppot zelf maken? Volg de onderstaande stappen en hij staat binnen 45 minuten op tafel. 

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze daarna in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat dit de overige 15 minuten meekoken.

Stap 2

Doe een beetje olie in een pan en bak de spekjes. Snijd ondertussen de uien in (halve) ringen. Zodra er genoeg vet vrij is gekomen uit de spekjes, voeg je de uien toe en fruit deze een paar minuten.

Stap 3

Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze bij het spek-ui mengsel om ze te verwarmen. Snijd ondertussen de mozzarella en geitenkaas in blokjes.

Stap 4

Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en spinazie tot een geheel. Voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.

Stap 5

Schep hierna het spekjesmengsel door de stamppot. Je kunt de spinaziestamppot eventueel nog wat meer op smaak brengen door zout en peper toe te voegen.

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je geen vlees, maar wil je toch deze spinaziestamppot maken? Dan kun je de spekblokjes achterwege laten óf ze vervangen door vegetarische spekreepjes. 

Meer lekkere stamppotrecepten met spinazie

Hou je van spinazie? Het is een perfecte groente voor een lekkere stamppot en je kunt er veel mee variëren. Deze gerechten met spinazie vind je vast ook leuk om eens te maken:

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg aardappelen
500 g (diepvries) spinazie
70 g zongedroogde tomaatjes
1 bol mozzarella
85 g geitenkaas (met honing)
1 grote ui
300 g (vegetarische) spekreepjes
zout
peper
Arachide-olie