Stamppot rauwe spinazie

Stamppot rauwe spinazie met gerookte kipfilet

Deze heerlijke stamppot rauwe spinazie is makkelijk te bereiden en staat binnen een half uur op tafel. Gerookte kipfilet maakt het gerecht helemaal af.

Rauwe spinazie

Wist je dat rauwe spinazie heel gezond is? Het bevat namelijk veel vitamines en mineralen, zoals calcium, ijzer, folumzuur, magnesium en vitamines A, B6, C en K. Door de spinazie rauw te gebruiken, gaan deze voedingsstoffen niet verloren. Zo is je stamppot dus nog gezonder!

Recept stamppot rauwe spinazie met gerookte kipfilet

Wil je deze gezonde en lekkere maaltijd eens proberen? Volg dan de onderstaande stappen en zet de stamppot binnen 30 minuten op tafel.

Stap 1

Kook de aardappelen in een laagje water in een diepe pan voor ongeveer 10 minuten. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Stap 2

Verwarm ondertussen in koekenpan de vloeibare margarine. Doe de blokjes paprika en gesnipperde ui in de pan en bak ze zachtjes voor 3 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee.

Stap 3

Roer de spinazie beetje bij beetje door hete, fijngestampte aardappelen. Schep de kookroom en helft van paprika-uimengsel en helft van gerookte kip erdoor heen. Verwam de stamppot 2 minuten op een laag vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 4

Verdeel de stamppot over 4 borden verdelen strooi de rest van gerookte kip en paprika-uimengsel eroverheen.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotrecepten met spinazie

Hou je van spinazie? Het is een perfecte groente voor een lekkere stamppot en je kunt er veel mee variëren. Deze gerechten met spinazie vind je vast ook leuk om eens te maken:

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

300 g spinazie
8 el kookroom
250 g gerookte kipfilet
2 rode paprika's
1 ui
2 teentjes knoflook
25 ml magarine
1 kg aardappelen