Stamppot spruitjes met rookworst

Spruitjesstamppot met rookworst

Deze spruitjesstamppot met rookworst is snel en simpel te bereiden: schillen, koken en stampen maar! In no time staat er een lekker gezonde stamppot op tafel.

Spruitjes

Spruitjes zijn niet alleen lekker (ja echt!), maar ook nog eens heel gezond. Spruitjes zijn gezond omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Ze bevatten veel vitamine C, vitamine K, vezels, foliumzuur en antioxidanten. Daarnaast bevatten spruitjes ook weinig calorie├źn en zijn ze een goede bron van eiwitten en koolhydraten.┬á

Spruitjes zijn voornamelijk verkrijgbaar in de herfst en winter, omdat ze een koele, vochtige omgeving nodig hebben om te groeien. In deze seizoenen zijn spruitjes vaak erg goedkoop, waardoor je hier een gezonde en budgetvriendelijke maaltijd mee kunt maken. 

Recept spruitjesstamppot met rookworst

Deze spruitjesstamppot met rookworst is ontzettend makkelijk te maken. Volg de onderstaande stappen en je kunt snel beginnen met smullen. 

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd ze in kwarten en kook ze in 15 minuten gaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan.

Stap 2

Kook daarnaast de spruitjes in ruim water met snuf zout in 7 minuten beetgaar. Giet ze daarna af.

Stap 4

Verwarm de rookworst twee minuten in magnetron op 600 watt en snijd hem daarna in plakken.

Stap 5

Aardappelen stampen met kerriepoeder, melk en boter. Op smaak brengen met zout en peper. Spruiten door puree grof stampen, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan.

Stap 6

Appel in blokjes snijden en samen met de worst door de stamppot scheppen.

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Vervang de rookworst door een vegetarische variant. 

Meer lekkere recepten met spruitjes

Smaakt deze stamppot naar meer? Probeer dan ook eens een van deze lekkere recepten met spruitjes.

Kijk op deze pagina voor al onze (stamppot)recepten. 

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg aardappelen
1 ui
1 rode peper
4 el olijfolie
600 g gesneden boerenkool
100 g chorizo
400 g kipfilet
2 el chilisaus
zout en peper naar smaak