spruitjesstamppot-krokante-vis

Spruitjesstamppot met krokante vis

Spruitjesstamppot. Het klinkt misschien minder lekker dan dat het is. Dit recept zal je doen verrassen en is ook nog eens gezond. De meeste mensen hebben spruitjes niet in hun top 3 van favoriete groenten staan. Maar daar zou eigenlijk verandering in moeten komen. Want wist je bijvoorbeeld dat spruiten 3 keer zoveel vitamine C bevatten als Sinaasappels? Hierdoor zijn ze goed voor de weerstand, een gezond zenuwstelsel en gezonde hersenen, én helpt het je energieniveau op peil te houden. Door spruitjes te combineren met andere ingrediënten, proef je niks meer van de bittere smaak die door veel mensen als ‘niet lekker’ wordt beschouwd. Probeer het maar eens!

Spruitjesstamppot – Stap 1

Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 3

Giet de gare aardappels af en stamp er, samen met de spruitjes, melk, kerrie, feta, 25 gram boter, zout en peper, een grove stamppot van. Schep de spruitjesstamppot in een ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter (in kleine stukjes) over.

Stap 4

Zet de stamppot in het midden van de oven.

Stap 5

Dep ondertussen de vis droog. Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter.

Leg de visfilets naast elkaar op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover. Zet de vis 20 minuten naast de stamppot in de oven tot deze gaar en goudbruin is.

Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.

Eet smakelijk!

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst en de winter.  

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 kg kruimige aardappels geschild en gehalveerd
750 g spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
100 ml warme melk
1 el kerriepoeder
100 g feta verkruimeld
125 g boter
2 el paneermeel
600 g diepvrieskabeljauwfilet (vismarine) ontdooid
3 sneetjes witbrood geroosterd zonder korst
1 el grove mosterd
4 el gemengde gehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, basilicum)