Spruitjesstamppot met krokante vis

Zin in een spruitjesstamppot? Dan is dit overheerlijke recept zeker een aanrader!

Stap 1
Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog.


Stap 2
Verwarm de oven voor op 180┬░C.


Stap 3
Giet de gare aardappels af en stamp er met de spruitjes, melk, kerrie, roomkaas of feta, 25 gram boter, zout en peper een grove stamppot van. Schep deze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter, in vlokjes, over.


Stap 4
Zet de stamppot in het midden van de oven.


Stap 5
Dep de vis droog. Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter. Leg de visfilets naast elkaar op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover. Zet de vis naast de stamppot 20 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is. Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 kg kruimige aardappels geschild en gehalveerd
750 g spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
100 ml warme melkeetlepel kerriepoeder
100 g roomkaas naturel of feta verkruimeld
125 g boter
2 eetl paneermeel
600 g diepvrieskabeljauwfilet (Vismarine) ontdooid
3 sneetje witbrood geroosterd zonder korst
1 eetl grove mosterd
4 eetl gemengde gehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, basilicum)