Stamppot knolraap

Stamppot knolraap recept

Stamppot knolraap is lekker, makkelijk en een ideale winterkost, wat een stamppot moet zijn. Het gekookt of gestoofd vruchtvlees van de knolraap beschikt over een zacht, zoetig en bijzonder aromatische smaak.

Knolraap is een veelzijdige groente, kan op verschillende manieren worden bereid en gaat goed samen met stamppot! Dit is een lekker stamppot knolraap recept.

Wat is knolraap?

Knolraap is een ronde, witte knol met een paarse bovenkant en heeft een frisse, lichtzoete smaak. Het is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid en gegeten. Zo kun je het rauw eten in een salade, maar ook koken, bakken of grillen. 

Knolraap is een voedzame groente die rijk is aan vezels, vitamine C, kalium en calcium. 

Stamppot knolraap recept

Knolraapstamppot is een leuke (en lekkere!) variant op de traditionele stamppot. Volg de onderstaande stappen en je hebt over een half uurtje een lekker gerecht op tafel staan.

Stap 1

Kook de aardappelen en koolraap in een pan gezouten water in 15 tot 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze daarna nog een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.

Stap 2

Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en de kruidnagels erin. Plet de knoflookteen (dit kan met de zijkant van een mes) en voeg de knoflook toe aan de melk. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur.

Stap 3

Verwijder de kruidnagels en knoflook uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree. Roer de bieslook door de puree. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree om het nog smeuïger te maken en serveer.

Eet smakelijk!

Variatie

Voeg geraspte kaas of uitgebakken spekjes toe voor een ware smaaksensatie!

Meer lekkere stamppotten

Smaakt deze stamppot knolraap naar meer? Deze gerechten zijn ook leuk om eens klaar te maken:

Kijk op deze pagina voor alle lekkere stamppotrecepten.

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media en gebruik #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg kruimige aardappelen
250 g knolraap
100 ml melk
3 kruidnagels
1 teen knoflook
1/2 bakje bieslook
1 el boter
zout en peper naar smaak