Koolraapstamppot met runderlapjes

Deze lekkere koolraapstamppot met runderlapjes is het perfecte gerecht voor koude winterdagen. Deze “vergeten groente” is dan volop verkrijgbaar.

Koolraap

Koolraap, een vergeten groente, behoort tot de familie van de kool en wordt vaak verward met knolraap. Onder de ruwe schil van de koolraap zit geel en geurig vruchtvlees dat gekookt of gestoofd gegeten wordt. Het gekookt of gestoofd vruchtvlees heeft een zacht, zoetig en bijzonder aromatische smaak. Koolraap is een echte wintergroente en van oktober tot maart volop verkrijgbaar. 

Recept Koolraapstamppot met runderlapjes

Heb je zin om deze smakelijke koolraapstamppot te proeven? Volg de onderstaande stappen en het staat binnen 40 minuten op tafel. 

Stap 1

Snij het vlees in blokjes en kruid dit met zout en peper. Bak het vlees in de boter gaar en bruin.

Stap 2

Schil de aardappelen en de koolraap en snij ze in stukken. Doe de aardappelen met een snufje zout in een grote pan, en breng deze aan de kook in een half liter water.

Als het water kookt leg dan de gesneden koolraap op de aardappelen en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat dit alles ca. 30 minuten doorkoken.

Stap 3

Giet het kookvocht af en bewaar het. Stamp de aardappelen en de koolraap goed door elkaar en voeg 4 eetlepels schenkstroop toe. Maak de stamppot naar wens smeuïger met het kookvocht. Het vlees en het braadvet serveer je bij de stamppot.

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Wil je liever geen vlees eten? Vervang dan de runderlappen met je favoriete vleesvervanger zoals de vegan stoofstukjes van de Albert Heijn of lekker gemarineerde jackfruit.  

Meer lekkere stamppotten

Vond je dit een lekker gerecht en wil je wel vaker stamppot eten? Dit zijn een paar andere smakelijke stamppotgerechten die je ook eens moet proberen:

Kijk op deze pagina voor al onze lekkere winterse stamppotrecepten.

Heb je zelf ook een lekker stamppotrecept? Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

500 g koolraap
1.5 kg aardappels
500 g runderlapjes
150 g boter
4 el schenkstroop
zout en peper naar smaak