Koolraapstamppot

Koolraapstamppot

Koolraap, een vergeten groente, behoort tot de familie van de kool en vaak verward met knolraap. Vanaf oktober tot maart is koolraap volop verkrijgbaar. Onder de ruwe schil van de koolraap zit geel en geurig vruchtvlees dat gekookt of gestoofd gegeten wordt. Het gekookt of gestoofd vruchtvlees heeft een zacht, zoetig en bijzonder aromatische smaak.

Stap 1

Snij het vlees in blokjes en kruid dit met zout en peper. Bak het vlees in de boter gaar en bruin. Doe de aardappelen met een snufje zout in een grote pan, en breng deze aan de kook in een half liter water. Als het water kookt leg dan de gesneden koolraap op de aardappelen en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat dit alles ca. 30 minuten doorkoken.

Stap 2

Giet het kookvocht af. Het kookvocht bewaren. Stamp de aardappelen en de koolraap en 4 eetlepel schenkstroop goed door elkaar. Maak de stamppot naar wens smeuïger met het kookvocht. Het vlees en het braadvet bij de stamppot serveren.

500 g koolraap
1.5 kg aardappels
500 g runderlapjes
150 g boter
schenkstroop
zout en peper naar smaak

Close Menu