hutspot knolselderij-stamppot-maandag

Hutspot knolselderij

Hoe vaak staat er bij jou knolselderij op het menu? Omdat deze groente een beetje in de vergetelheid is geraakt, wordt het ook wel een ‘vergeten groente‘ genoemd. De knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. Hij groeit deels onder de grond en is daardoor anders dan zijn familieleden: de bleek- en bladselderij. In Nederland kun je de knolselderij het hele jaar door verkrijgen. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter en hij heeft een milde smaak. In het recept ‘hutspot knolselderij’ krijgt de knolselderij een hoofdrol en vervangt daarmee de vertrouwde aardappel. 

Hutspot knolselderij – Stap 1

Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.

Stap 2

Rasp de peen en snijd hem in blokjes.

Stap 3

Snijd de uien in halve ringen.

Stap 4

Doe de ingrediënten in een pan en vul deze met water totdat het net onder water staat.

Stap 5

Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.

Stap 6

Kook het geheel ongeveer 15 minuten en blijf af en toe roeren. 

Stap 7

Giet het water af en voeg de roomboter toe. Stamp de ingrediënten tot een mooie hutspot.

Stap 8

Voeg tenslotte de kruiden toe en roer alles nog eens goed door. 

Eet smakelijk!

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst en de winter.  

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 kg knolselderij (1 knol)
500 gr peen
500 gr ui
1 tl nootmuskaat
20 gr roomboter
peper en zout