Raapstelen stamppot met ei

Raapstelen stamppot met ei

Proef het voorjaar met raapstelen stamppot met ei, geroosterde hazelnoten en een vleugje balsamico. Een smaakvolle en voedzame twist op klassieke stamppotgerechten.

Raapstelen

Raapstelen, ook wel bekend als keeltjes of kelen, zijn jonge, malse bladeren van de raapplant. Deze bladgroente heeft een frisse, pittige smaak en een knapperige textuur. De donkergroene bladeren zijn langwerpig en hebben gekartelde randen.

Raapstelen zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C, en K, evenals mineralen zoals calcium en ijzer. Deze veelzijdige bladgroente is populair in voorjaarsgerechten en voegt een heerlijke smaak en knapperigheid toe aan salades, soepen, en natuurlijk, stamppotgerechten.

Recept raapstelen stamppot met ei

Wil je deze bijzondere variant op de traditionele stamppot graag proeven? Volg de onderstaande stappen en je raapstelen stamppot met ei staat in een mum van tijd op tafel.

Stap 1

Schil de aardappelen grondig, snijd ze in blokjes van gelijke grootte en spoel ze af onder koud water. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe. Kook ze gedurende 15 tot 20 minuten tot ze zacht zijn.

Tegelijkertijd, hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Hak ook de raapstelen grof.

Stap 2

Voeg de grof gehakte raapstelen de laatste 3 minuten toe aan de pan met kokende aardappelen.

Kook de eieren in een andere pan gedurende 8-10 minuten voor hardgekookte eieren. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in parten.

Stap 3

Giet de aardappelen en raapstelen af en laat ze even uitdampen. Stamp de gekookte aardappelen en raapstelen fijn tot een puree met een pureestamper. Voeg de boter en melk toe en meng goed door tot het een smeuĆÆge puree vormt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.

Verdeel de raapstelen stamppot over borden en leg de partjes ei er bovenop. Doe er een scheutje balsamicoazijn op en bestrooi de stamppot rijkelijk met geroosterde hazelnoten voor een knapperige textuur en nootachtige smaak.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotten?

Smaakt deze stamppot naar meer? Dat komt goed uit, want deze website staat vol met lekkere stamppotrecepten. Proef deze stamppotten ook eens:

En kijk op deze pagina voor al onze stamppotrecepten.

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Advertentie

1 kg geschilde aardappelen
400 g raapstelen
4 eieren
50 g boter
100 ml melk
50 g geroosterde hazelnoten
1 scheutje balsamicoazijn
Zout en peper naar smaak
Optioneel: snufje nootmuskaat