Stamppot met Prei-roomkaas en kip

Hollandse stamppot met gerookte kip, prei en roomkaas, verrukkelijk en perfect passend bij de lente. Een stamppot zoals je hem nog niet kent.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.

Stap 2

Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.

Stap 3

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

Stap 4

Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.

Advertentie

1 1/2 kg aardappelen
2 preien
2 uien
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
25 g bieslook
125 g roomkaas met kruiden
200 gerookte kipreepjes
150 ml melk