lentestamppot

Lentestamppot met boomstammetjes

Zin in Hollandse kost met een lente-achtige twist? Probeer dan eens deze heerlijke lentestamppot met boomstammetjes. Een boomstammetje is een gekruide gehaktstaaf met ham en kaas met een laagje paneermeel. Meestal zeer geliefd bij kinderen, maar natuurlijk ook gewoon bij volwassenen!

Lentestamppot met boomstammetjes – Stap 1

Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter, margarine of olie en bak de boomstammetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en goudbruin.

Stap 2

Vul een ruime pan met water, voeg de aardappelen en wortels toe en breng aan de kook. Kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de aardappelen.

Stap 3

Haal de puntjes van de peultjes, snijd ze in schuine repen en kook ze in kokend water in 4-5 minuten knapperig gaar.

Stap 4

Giet het kookwater van de aardappelen en worteltjes af, voeg de melk en de rest van de boter toe en breng opnieuw aan de kook.

Stap 5

Stamp de aardappelen en de wortels grof door elkaar en schep de peultjes erdoor. Serveer de lentestamppot met de boomstammetjes. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vlees? Dan kun je de boomstammetjes vervangen door vegetarische boomstammetjes. Kun je ze in de winkel niet vinden? Dan kun je uiteraard ook heel eenvoudig zelf vegetarische boomstammetjes maken. Ben je veganistisch? Vervang dan ook de boter en de melk door een plantaardige variant. 

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

4 el boter of margarine
1 schaal boomstammetjes (vlees 4 stuks)
1 zak kruimige kookaardappelen (800 g)
2 zakken worteltjes geschrapt (a 300 g)
1 schaaltje peultjes (200 g)
150 ml melk