Zuurkoolstamppot met kabeljauw

Zuurkoolstamppot met kabeljauw

Een frisse zachte exclusievere stamppot die iedereen zal smaken.

Stap 1

Klop 80 gram boter luchtig en dit meng met de mosterd, kruiden, kaas, panko en zout en peper tot een panade.

Stap 2

Kook de zuurkool met wat wijn en laat vervolgens goed uitlekken. Kook de aardappelen gaar in water met zout, stamp ze fijn en breng op smaak met wat boter, warme melk, peper en zout. Roer tot een fijne massa en houd deze warm.

Stap 3

Bak de kabeljauw op de velkant heel kort krokant aan (hij mag niet helemaal gaar worden) en laat afkoelen.

Stap 4

Schep de gare zuurkool op de kabeljauw en hierbovenop de kruidenpanade. Plaats het geheel circa 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Stap 5

Maak op voorverwarmde borden een ruwe streep met de aardappelstamp. Decoreer hierop de kabeljauw, zuurkool en panade. Maak af met takjes tahooncress en decoreer met wat druppels gesmolten, gezouten boter.

120 gram gezouten boter
1 eetlepel mosterd
1 theelepel peterselie
fijngesneden
1 theelepel dragon
fijngesneden
1 theelepel dille
fijngesneden
1 theelepel bieslook
fijngesneden
50 gram Reypenaar
geraspt
60 gram panko
400 gram zuurkool
scheutje witte wijn
400 gram aardappelen
panklaar
scheutje volle melk
4 stuks kabeljauwfilet met vel
8 takjes tahooncress
zout en versgemalen peper

Close Menu