Zuurkoolstamppot met kabeljauw

Zuurkoolstamppot met kabeljauw

Een frisse zachte exclusievere stamppot die iedereen zal smaken.

Stap 1

Klop 80 gram boter luchtig en dit meng met de mosterd, kruiden, kaas, panko en zout en peper tot een panade.


Stap 2

Kook de zuurkool met wat wijn en laat vervolgens goed uitlekken. Schil de aardappelen en deze gaar in water met zout, stamp ze fijn en breng op smaak met wat boter, warme melk, peper en zout. Roer tot een fijne massa is en houd deze warm.


Stap 3

Bak de kabeljauw op de velkant heel kort krokant aan (hij mag niet helemaal gaar worden) en laat ze afkoelen.


Stap 4

Schep de gare zuurkool op de kabeljauw en hierbovenop de kruidenpanade. Plaats het geheel circa 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


Stap 5

Maak op voorverwarmde borden een ruwe streep met de aardappelstamp. Decoreer hierop de kabeljauw, zuurkool en panade. Maak het geheel af met takjes tahooncress en decoreer met wat druppels gesmolten, gezouten boter.


Deel een foto van je gerecht op social media met #stamppotmaandag!

120 g gezouten boter
1 el mosterd
1 tl peterselie fijngesneden
1 tl dragon fijngesneden
1 tl dille fijngesneden
1 tl bieslook fijngesneden
50 gr Reypenaar geraspt
60 gr panko
400 gr zuurkool
scheutje witte wijn
400 gr aardappelen
scheutje volle melk
4 st kabeljauwfilet met vel
8 takjes tahoon cress
zout en peper

Close Menu