kabeljauwstamppot-stamppotmaandag

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

Een stamppot met als hoofdingrediënt kabeljauw. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het zeker niet. Kabeljauw is namelijk naast lekker ook nog eens erg gezond. Het is een magere vissoort dat rijk is aan verschillende vitaminen en mineralen. Denk aan vitamine B12, foliumzuur, kalium, fosfor en magnesium. Bij deze kabeljauwstamppot zit een lekkere mosterdsaus. Als je het ons vraagt is dat de perfecte combinatie!

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus – Stap 1

Laat de kabeljauw in 5 minuten in water (tegen de kook aan) gaar worden en laat de vis vervolgens afkoelen.

Stap 2

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

Stap 3

Houd 4 mooie (buitenste) bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.

Stap 4

Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken. Bind eventueel met allesbinder

Stap 5

Haal de saus van het vuur en roer de eidooier erdoor.

Stap 6

Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.

Stap 7

Leg de slabladeren op de borden en verdeel de kabeljauwstamppot erover. 

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vis? Dan kun je de kabeljauw vervangen door een plantaardige variant.
Helaas zijn er veel minder visvervangers dan vleesvervangers beschikbaar. Een plantaardige variant op kabeljauw hebben wij nog niet kunnen ontdekken.

Daarom raden wij aan voor de vegan zalmfilet van SoFine SoFish te gaan. Zalm is namelijk ook ontzettend lekker in combinatie met mosterd!

Weet jij het perfecte plantaardige alternatief voor kabeljauw? Dan zouden wij het heel tof vinden als je ons dat laat weten. Je kunt dan een mailtje sturen naar stamppotmaandag@gmail.com

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratieRecept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
zout
peper
1 krop ijsbergsla
30 gr boter
1 dl melk
2 eetlepels fijngehakte peterselie
11/2 eetlepel fijngehakte dille (diepvries)
Voor de mosterdsaus:
21/2 dl kippebouillon (van tablet)
1 dl slagroom
3 eetlepels grove mosterd
allesbinder
1 eidooier