Zuurkoolschotel

Eens wat anders proberen? Ga voor de zuurkoolschotel!

Stap 1
Neem net zoveel aardappels en zuurkool als je anders ook gebruikt kook ze apart van elkaar gaar.


Stap 2
Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C. Ga vervolgens de uien snipperen.


Stap 3
Gehakt samen met de uien (rul) bakken en kruiden met paprika en kerriepoeder.


Stap 4
Als de aardappels en de zuurkool gaar zijn kun je de aardappels gaan stampen.


Stap 5
Vervolgens kun je de blikjes ananas door het gehakt scheppen en even mee warmen. Als het gehakt droog is kun je er een beetje ananassap door doen. Klein beetje ananassap door de puree is ook lekker!


Stap 6
Doe de laag aardappelpuree in een ovenschaal en hierop een laag zuurkool, hierop een laag gehakt, laag puree enz. Eindig met puree.
Doe vervolgens hier een paar klontjes boter en paneermeel op en zet het in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.

I.p.v. ananas smaakt banaan of ander zoet fruit ook lekker (of een combinatie).


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Aardappels
Zuurkool
300 gr gehakt
2 of 3 uien
1 of 2 kleine blikjes ananas in stukjes
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Paneermeel