Zuurkoolschotel met gehakt en ananas

Lekkere zuurkoolschotel met gehakt en ananas

Zuurkool is een typisch ingrediënt voor herfst- en wintergerechten. Zonde eigenlijk, want zuurkool heeft ontzettend veel gezonde eigenschappen. Zo zorgt het voor gezonde darmen, werkt het ontstekingsremmend, bevat het veel vezels en draagt het bij aan de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon. Heb jij dus zin in een gerecht waar je gezond én blij van wordt? Probeer dan eens onderstaande zuurkoolschotel met gehakt en ananas.

Zuurkoolschotel met gehakt en ananas recept

Deze zuurkoolschotel met gehakt en ananas is heel gemakkelijk te maken. In zeven stappen zet je een heerlijke maaltijd op tafel. 

Stap 1

Neem net zoveel aardappels en zuurkool als je anders ook gebruikt en kook het apart van elkaar gaar.

Stap 2

Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C. Snipper vervolgens de uien. 

Stap 3

Bak het gehakt samen met de uien en kruid met de paprika- en kerriepoeder.

Stap 4

Giet de aardappels en zuurkool af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappels vervolgens fijn en maak het smeuïg met behulp van wat kookvocht. 

Stap 5

Schep de ananas door het gehakt en verwarm even mee. Als het gehakt te droog is kun je er een beetje ananassap door doen. Een klein beetje ananassap door de puree is ook lekker!

Stap 6

Doe een laag aardappelpuree in een ovenschaal en schep hier bovenop een laag zuurkool. Vervolgens schep je er een laag gehakt op en daarna weer een laag aardappelpuree. Ga hier net zo lang mee door totdat alle ingrediënten op zijn, maar eindig met een laag puree.

Stap 7

Verspreid een paar klontjes boter en de paneermeel over de bovenste laag aardappelpuree. Zet de zuurkoolschotel in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.

Eet smakelijk!

Tip! Houd je niet van ananas of wil je een keer variëren? Appel, banaan of een ander zoet fruit smaakt ook lekker in dit recept.

Liever vegetarisch?

Eet je liever vegetarisch? Je kunt het gehakt heel gemakkelijk vervangen met een lekkere vegetarische variant. 

Alternatieven

Heb je zin in een andere zuurkoolschotel of een ander lekker recept met zuurkool? Probeer dan een van deze recepten:

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

Aardappels
Zuurkool
300 gr gehakt
2 of 3 uien
1 of 2 kleine blikjes ananas in stukjes
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Paneermeel