Zuurkoolschotel met appel, gehakt en jachtsaus

Zuurkoolschotel met appel, gehakt, afgetopt met gesmolten kaas. De appel geeft er een fris accent aan.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels en kook ze in ruim water met een snufje zout in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk en een eetlepel vloeibare margarine tot een smeuïge puree.


Stap 2
Pel de uien en de knoflook en hak fijn. Fruit aan in een eetlepel margarine. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en laat dit even meebakken.


Stap 3
Kook de zuurkool in ruim kokend water gedurende 10 minuten en laat de zuurkool goed uitlekken. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakken. Bak even kort aan in een eetlepel margarine.


Stap 4
Vet een ovenschaal in en verdeel een derde van de puree over de bodem. Schep hier de helft van het gehaktmengsel op, dan de helft van de zuurkool en de helft van de appels. Herhaal dit nog een keer en sluit af met een laag puree.


Stap 5
Strooi wat paneermeel over de bovenkant en knijp er hier een daar een beetje margarine op. Zet de jachtschotel in de oven gedurende 20 minuten.


Stap 6
Maak ondertussen de saus klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de zuurkoolschotel op borden, maak kuiltjes en schenk daarin de jachtsaus.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 kg kruimige aardappels
100 ml melk
2 uien
2 teentjes knoflook
400 g rundergehakt
4 el vloeibare margarine
1 el paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
500 g zuurkool
2 appels (goudrenetten)
paneermeel
1 zakje Knorr Jachtsaus