stamppot andijvie

Andijviestamppot met vis

Ontdek een verrukkelijk recept voor andijviestamppot met vis. Een heerlijke combinatie van frisse groenten en smaakvolle vis voor een voedzame maaltijd.

Andijvie

Andijvie is een superfood van eigen bodem. Gezond voor je lijf én voor het milieu dus. Deze groente is van maart t/m december in Nederland beschikbaar en is rijk aan vitamine A en C én aan mineralen zoals ijzer, kalium en calcium. Ook bevat andijvie vitamine K, deze vitamine is belangrijk bij het stollen van bloed bij bloedingen en voor het in stand houden van sterke botten. De combinatie van deze andijviestamppot met vis is ontzettend lekker!

Kabeljauwburger

De vis bij deze stamppot is een smakelijke kabeljauwburger. Dit is een heerlijke variant op de traditionele hamburger en ze zijn gemaakt van malse kabeljauwfilet gemengd met kruiden en paneermeel. Deze smakelijke visburgers hebben een lichte, delicate smaak en een sappige textuur.

Door de combinatie van verse kabeljauw met specerijen zoals knoflook, peterselie en citroen, bieden kabeljauwburgers een verfijnde culinaire ervaring. Ze zijn perfect gebakken, gegrild of gepaneerd en kunnen geserveerd worden met een scala aan bijgerechten, waardoor ze een gezonde en smaakvolle optie zijn voor elke maaltijd, waaronder andijviestamppot.

Recept andijviestamppot met vis

Deze stamppot andijvie met kabeljauwburger is echt een feel good maaltijd. Zin om dit gerecht op tafel te zetten? Volg de onderstaande stappen en je kunt genieten van een heerlijke andijviestamppot met vis!

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl de aardappelen koken, bak je de kabeljauwburgers in de olie aan beide kanten goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven.

Stap 2

Fruit de uien goudbruin in de olie waarin de kabeljauwburgers zijn gebakken. Voeg de tomatenblokjes en de knoflook toe, breng het vocht aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op en stamp ze grof. Maak het eventueel smeuïger met het opgevangen kookvocht. Schep de andijvie en de uien-tomaatmengsel door de puree. Serveer de kabeljauwburger erbij.

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vis? Vervang de kabeljauwburger dan met een plantaardige zalmfilet van Vivera of deze vegan Kip Krockant van de Vegetarische Slager.

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Wil je vaker stamppot eten? Dan zit je goed op deze website! We delen hier wekelijks nieuwe, bijzondere stamppotgerechten. Er zijn zoveel smakelijke variaties! Deze stamppotten zijn ook erg lekker:

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie.

Heb je zelf een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 1/4 kg aardappels
4 kabeljauwburgers
3 el olie
2 uien
1 blik tomatenblikjes
1 teen knoflook
1 krop andijvie
zout en peper naar smaak