stamppot andijvie

Stamppot andijvie met kabeljauwburger

Een heerlijke, knapperige, winterse kost. Voor het geval je eens een echte oer Hollandse maaltijd op tafel wilt zetten.

Andijvie is een superfood van eigen bodem. Gezond voor je lijf én voor het milieu dus. Deze groente is van maart t/m december in Nederland beschikbaar en is rijk aan vitamine A en C én aan mineralen zoals ijzer, kalium en calcium. Ook bevat andijvie vitamine K, deze vitamine is belangrijk bij het stollen van bloed bij bloedingen en voor het in stand houden van sterke botten. De combinatie van deze stamppot andijvie met een kabeljauwburger is ontzettend lekker!

Stamppot andijvie met kabeljauwburger – Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kabeljauwburgers in de olie aan beide kanten goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven.

Stap 2

Fruit de uien goudbruin in de olie waarin de kabeljauwburgers zijn gebakken. Voeg de tomatenblokjes en de knoflook toe, breng het vocht aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op en stamp ze grof. Maak het eventueel smeuïger met het opgevangen kookvocht. Schep de andijvie en de uien-tomaatmengsel door de puree. Serveer de kabeljauwburger erbij. Geniet van je stamppot andijvie! Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Eet je liever geen vis? Vervang de kabeljauwburger dan bijvoorbeeld door de vegan visburger van de Albert Heijn.

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 1/4 kg aardappels
4 kabeljauwburgers
3 el olie
2 uien
1 blik tomatenblikjes
1 teen knoflook
1 krop andijvie
zout en peper naar smaak