Stamppot zuurkool met appel

Stamppot zuurkool met appel

De smaak van appel stimuleert de smaak en zorgt voor extra verfrissing. Het gerecht wordt meestal geserveerd met rookworst of metworst. De zuurkool dient apart te worden gekookt van de aardappelen, want anders worden deze door de invloed van het zuur uit de kool niet gaar.

Stap 1

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de zuurkool zachtjes 15 min. in het eigen vocht. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rookworst nog even in het water liggen om wam te houden.

Stap 2

Bak in een droge koekenpan de plakken bacon in 3-4 min. krokant. Neem de bacon uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de margarine in de koekenpan. Bak de partjes appel in 2-3 min. bruin.

Stap 3

Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de crème fraîche tot een grove, smeuïge stamppot. Schep tot slot de partjes appel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Stap 4

Schep de stamppot in vier diepe borden. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel deze met de bacon over de stamppot.

1 kg aardappelen
2 handappels
500 g zuurkool
1 el margarine
100 ml melk
200 g crème fraîche
1 rookworst
zout en peper naar smaak

Close Menu