broccolistamppot-kip-kaas

Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Deze stamppot kun je het hele jaar door eten. De broccoli zorgt voor de nodige vitaminen en mineralen, de kip voor de eiwitten en de kaas voor de lekkere zoute bite. Door dit laatste is dit recept ook heel geschikt voor kinderen. Eventueel kun je er nog iets extra’s aan toevoegen zoals cashewnoten.¬†

Broccolistamppot met kip en kaas – Stap 1

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca 20 minuten gaar. Maak ondertussen de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en snijd de stelen in plakje. Kook de broccoli in ca. 6 minuten gaar.

Stap 2

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes.

Stap 3

Giet de aardappels af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeu√Įge puree. Meng vervolgens de broccoli, kip en kaas er door en breng op smaak met peper en zout.¬†

Stap 4

Zet de pan nog heel even op het vuur en verwarm de broccolistamppot door en door totdat de kaas volledig is gesmolten. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vlees, dan kun je de kip prima vervangen door vegetarische kipstukjes. 

Liever veganistisch?

Eet je helemaal geen dierlijke producten? Vervang dan ook de boter door arachideolie en de melk door wat opgevangen kookvocht. Evt. kun je ook plantaardige melk gebruiken om de stamppot wat smeu√Įger te maken. Voor de kaas kun je een plantaardige variant gebruiken.¬†

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 kg aardappels (kruimig)
700 g broccoli
1 schaaltje kipfilet (ca. 300 g)
25 g boter of margarine
1 stukje kaas pikant (ca. 160 g)
150 ml melk