broccolistamppot-kip-kaas

Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Deze lekkere broccolistamppot met kip en kaaskun je het hele jaar door eten. De broccoli zorgt voor de nodige vitaminen en mineralen, de kip voor de eiwitten en de kaas voor de lekkere zoute bite. Door dit laatste is dit recept ook heel geschikt voor kinderen. Eventueel kun je er nog iets extra’s aan toevoegen zoals cashewnoten. 

Broccoli

Broccoli is een groente die behoort tot de kruisbloemige familie, samen met andere groenten zoals bloemkool, kool en spruitjes. Het heeft een knapperige textuur en een milde, ietwat bittere smaak.

Broccoli is zeer voedzaam en bevat veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, vezels en antioxidanten. Het wordt beschouwd als een “superfood” vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen. Het kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem, een goede spijsvertering, sterke botten en een gezond hart. 

Je kunt broccoli op ontzettend veel manieren gebruiken. Het kan worden toegevoegd aan salades, soepen, roerbakgerechten, pasta’s en natuurlijk stamppot!

Recept broccolistamppot met kip en kaas

Heb je zin om deze smakelijk broccolistamppot met kip en kaas te maken? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel. 

Stap 1

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca 20 minuten gaar. Maak ondertussen de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en snijd de stelen in plakje. Kook de broccoli in ca. 6 minuten gaar.

Stap 2

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes.

Stap 3

Giet de aardappels af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree. Meng vervolgens de broccoli, kip en kaas er door en breng op smaak met peper en zout. 

Stap 4

Zet de pan nog heel even op het vuur en verwarm de broccolistamppot door en door totdat de kaas volledig is gesmolten. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vlees, dan kun je de kip prima vervangen door vegetarische kipstukjes

Liever veganistisch?

Eet je helemaal geen dierlijke producten? Vervang dan ook de boter door arachideolie en de melk door wat opgevangen kookvocht. Eventueel kun je ook plantaardige melk gebruiken om de stamppot wat smeuïger te maken. Voor de kaas kun je een plantaardige variant gebruiken. 

Meer lekkere stamppotrecepten

Wil je vaker stamppot eten? Dit zijn ook een paar zeer smakelijke gerechten die je eens moet proeven:

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg aardappels (kruimig)
700 g broccoli
300 g kipfilet
25 g boter of margarine
160 g kaas (pikant)
150 ml melk