Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Dit recept is een heerlijke variatie op de oer-Hollandse stamppot. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, aardappels (kruimig), broccoli, kipfilet (ca. 300 g), boter of margarine.

Stap 1

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in plakjes snijden. Broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken.

Stap 2

Kip in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten en kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kaas in kleine blokjes snijden.

Stap 3

Aardappels afgieten en met melk en rest van boter tot puree stampen. Broccoli, kip en kaas erdoor mengen.

Stap 4

Op smaak brengen met zout en peper.

Stap 5

Stamppot nog even door en door verwarmen.

1 kilo aardappels (kruimig)
700 g broccoli
1 schaaltje kipfilet (ca. 300 g)
25 g boter of margarine
1 stukje kaas pikant (ca. 160 g)
150 ml melk

Close Menu