Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Dit recept is een heerlijke variatie op de oer-Hollandse stamppot. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, aardappels (kruimig), broccoli, kipfilet (ca. 300 g), boter of margarine.

Stap 1
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in plakjes snijden. Broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken.


Stap 2
Kip in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten en kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kaas in kleine blokjes snijden.


Stap 3
Aardappels afgieten en met melk en rest van boter tot puree stampen. Broccoli, kip en kaas erdoor mengen.


Stap 4
Op smaak brengen met zout en peper.


Stap 5
Stamppot nog even door en door verwarmen.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 kg aardappels (kruimig)
700 g broccoli
1 schaaltje kipfilet (ca. 300 g)
25 g boter of margarine
1 stukje kaas pikant (ca. 160 g)
150 ml melk