Gevulde courgettestamppot met rode paprika

Gevulde courgettestamppot met rode paprika, basilicum en oude kaas

Deze stamppot is speciaal voor kerst bedacht: ‘Stamppot, kerst zonder stress!‘ Lekker genieten van een gevulde courgette! Dat is natuurlijk iets wat je niet iedere dag doet. Niet veel mensen zullen regelmatig een courgette eten. Echter als je het op de juiste manier bereidt dan is het waarlijk smullen. Neem daarom eens de tijd om een gevulde courgette te maken.

Stap 1
Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappel in 15-20 minuten beetgaar in water. Snijd de 2 courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een eetlepel. Snij 1 courgette in plakken. Als de aardappelen 10 minuten gekookt hebben voeg dan de plakken courgettes en de over overblijfselen van de uitgeholde courgettes bij de aardappelen. Verwarm de oven voor op 180 °C.


Stap 2
Was en pluk het basilicum en snij deze in dunne reepjes. Was de paprika en verwijder zaadlijster en snij de paprika in dunne reepjes. Giet de aardappelen met courgettes af en stamp ze fijn. Roer dan de volle melk en een klontje gezouten roomboter door de aardappelen heen. Meng hierdoor de fijn gehakte zongedroogde tomaatjes door. Breng de stamppot op smaak met wat peper en zout. Als laatste wordt het basilicum en de paprika door de stamppot geroerd.


Stap 3
Leg de uitgeholde courgettes op de bakplaat met bakpapier. Vul dan de uitgeholde courgettes met de stamppot. Daarover heen de geraspte oude kaas gestrooid. Zet de gevulde courgettes met stamppot ongeveer 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. De gevulde courgettes is klaar wanneer de oude kaas mooi gesmolten is. ongeveer 10 minuten.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

500 g kruimige aardappelen (schillen niet weggooien
maak er schillenchips van!)
1 bosje basilicum
1 rode paprika
3 courgettes
200 g geraspte oude kaas
0
2 dl volle melk
Klontje gezouten roomboter
peper en zout