Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 minuten gaar.
Stap 2
Snipper de uien. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak mee. Roer de gehaktkruiden en wijn erdoor en breng op smaak met peper. Laat op laag vuur 3 minuten sudderen.
Stap 3
Kook ondertussen in een ruime pan de andijvie in 5 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
Stap 4
Verwarm de melk en giet de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappelen en stamp fijn. Schep de andijvie door de puree, verdeel over de borden en serveer met het fijngehakt.
Eet smakelijk!
Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!