andijviestamppot

Vegetarische andijviestamppot

Deze andijviestamppot is lekker, vegetarisch en ook nog eens gezond. Andijvie is rijk aan vitamine A en C en de mineralen calcium, ijzer en kalium. Daarnaast bevat deze groente vitamine K, wat belangrijk is voor de aanmaak van bloed en botten. In Nederland is andijvie van maart tot december beschikbaar. Door deze andijviestamppot dus in deze periode te eten, draag je een behoorlijk steentje bij aan een beter milieu. Volledig zonder schuldgevoelens genieten dus! 

Vegetarische andijviestamppot – Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 minuten gaar.

Stap 2

Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.

Stap 3

Voeg het fijngehakt toe aan de knoflook en de ui en bak mee. Roer de gehaktkruiden en wijn erdoor en breng op smaak met peper. Laat op laag vuur 3 minuten sudderen.

Stap 4

Kook ondertussen de andijvie in een ruime pan in 5 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.

Stap 5

Verwarm de melk en giet de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappelen en stamp ze fijn. Schep vervolgens de andijvie door de puree. Verdeel de andijviestamppot over de borden en serveer met het gehakt.

Liever veganistisch?

Eet je liever helemaal geen dierlijke producten? Dan kun je de melk vervangen door een plantaardige variant óf tijdens het afgieten wat kookwater opvangen en dit gebruiken. 

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg kruimige aardappel
3 uien
2 el arachideolie
1 teen knoflook
300 g Quorn fijngehakt
3 tl gehaktkruiden
100 ml droge witte wijn
600 g gesneden andijvie
200 ml halfvolle melk