Indische stamppot met saté

Indische stamppot met saté

Stap 1

Vlees in blokjes snijden. In kom ketjap, sherry, sambal en 1 el. olie tot marinade roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

Vleesblokjes erdoor scheppen en ca. 30 min. laten marineren. Satèstokjes in bakje met koud water leggen.

Stap 2

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In braadpan rest van olie verhitten. Groenten uit bamipakket, behalve taugè, tomaat en pepertje, al omscheppend ca. 3 min. bakken. Intussen pepertje halveren. 1 helft wassen, zaadlijst verwijderen en in dunne reepjes snijden (andere helft wordt niet gebruikt. )

Stap 3

Kruidenmix over groenten strooien en ca. 2 min. meebakken. 2 1/2 dl. water, aardappels en 1 el. satèsaus erdoor scheppen. Aan de kook brengen en afgedekt in ca. 25 min. gaar koken. Intussen tomaat wassen en in 8 partjes snijden.

Stap 4

Grill voorverwarmen op hoogste stand en vet het rooster in met olie.

Stap 5

Vleesblokjes uit marinade nemen en aan satèstokjes rijgen. Satè`s op rooster, met lekbak eronder, ca. 5 cm. onder hete grill schuiven en in ca. 8 min. bruin grillen. Halverwege keren. Rest van satèsaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Groenten met aardappels afgieten boven kom en met stamper fijnstampen.

Stap 6

Zoveel kookvocht erdoor roeren zodat smeuïge stamppot ontstaat. Taugè erdoor scheppen. Stamppot al omscheppend in ca. 5 min. door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout.

400 gr. Hamlappen
3 el. ketjap manis
2 el. medium dry sherry
1 tl. sambal oelek
4 el. Olie
1 teentje knoflook
1 kg. Aardappels
1 pakket verse bami groenten 500 gr.
2 el. kruidenmix voor nasi
1/2 potje satésaus
Zout
1 tl. olie om in te vetten

Close Menu