Stap 1
Vlees in blokjes snijden. In kom ketjap, sherry, sambal en 1 el. olie tot marinade roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Vleesblokjes erdoor scheppen en ca. 30 minuten laten marineren. Satéstokjes in bakje met koud water leggen.
Stap 2
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In braadpan rest van olie verhitten. Groenten uit bamipakket, behalve taugé, tomaat en pepertje, al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Intussen pepertje halveren. 1 helft wassen, zaadlijst verwijderen en in dunne reepjes snijden (andere helft wordt niet gebruikt).
Stap 3
Kruidenmix over groenten strooien en ca. 2 minuten meebakken. 2 1/2 dl. water, aardappels en 1 el. satésaus erdoor scheppen. Aan de kook brengen en afgedekt in ca. 25 minuten gaar koken. Intussen tomaat wassen en in 8 partjes snijden.
Stap 4
Grill voorverwarmen op hoogste stand en vet het rooster in met olie.
Stap 5
Vleesblokjes uit marinade nemen en aan satéstokjes rijgen. Satés op rooster, met lekbak eronder, ca. 5 cm. onder hete grill schuiven en in ca. 8 minuten bruin grillen. Halverwege keren. Rest van satésaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Groenten met aardappels afgieten boven kom en met stamper fijnstampen.
Stap 6
Zoveel kookvocht erdoor roeren zodat smeuïge stamppot ontstaat. Taugé erdoor scheppen. Stamppot al omscheppend in ca. 5 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout.
Eet smakelijk!
Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!