Marokkaanse stamppot

Marokkaanse stamppot

Vandaag even geen (oer-)Hollandse stamppot, maar lekker Marokkaans. De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn vele specerijen. Een van de bekendste is Râs al Hânout. Daarnaast wordt er veel gember, saffraan, knoflook, koriander, komijn, kaneel en kurkuma gebruikt. Ook kikkererwten zijn favoriet in Marokkaanse gerechten, net als in onderstaand recept voor Marokkaanse stamppot. 

Marokkaanse stamppot – Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de pompoen. Halveer in de lengte en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten.

Snijd beide helften van de pompoen in de lengte in 8 plakken. Snijd deze plakken vervolgens in vieren. Meng de pompoen in een kom met 3 el olie, de specerijen en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 min. in de oven

Stap 2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in 20 min. gaar.

Stap 3

Giet de kikkererwten af en spoel af met koud water. Leg ze de laatste 5 min. bij de pompoen.

Stap 4

Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, stamp fijn en meng met de rest van de olie en de melk. Meng de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op de Marokkaanse stamppot op smaak met komijn en peper en eventueel zout.

Liever veganistisch?

Eet je liever geen zuivel of dierlijke producten? Vervang de melk dan door wat opgevangen kookvocht.

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

 

425 g flespompoen
5 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl zeezout
1 kg aardappelen kruimig
1 blik kikkererwten (400 g)
150 ml volle melk