Marokkaanse stamppot

Marokkaanse stamppot

Stamppot hoeft niet oer-Hollands te zijn. Dit bewijst Stamppot maandag met dit heerlijke recept voor een Marokkaanse Stamppot.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Was de pompoen. Halveer in de lengte en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in de lengte in 8 plakken. Snijd de plakken in vieren. Meng de pompoen in een kom met 3 el olie, de specerijen en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 min. in de oven

Stap 2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Kook in 20 min. gaar.

Stap 3

Giet de kikkererwten af en spoel af met koud water. Leg ze de laatste 5 min. bij de pompoen.

Stap 4

Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, stamp fijn en meng met de rest van de olie en de melk. Meng de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn en peper en eventueel zout.

425 g flespompoen
5 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl zeezout
1 kg aardappelen kruimig
1 blik kikkererwten (400 g)
150 ml volle melk

Close Menu