Proost!

National Beer Lovers Day: dé dag voor bierliefhebbers

Op woensdag 7 september 2022 is het weer National Beer Lovers Day. Op deze dag kunnen alle bierliefhebbers hun hart ophalen, omdat ze ongegeneerd de heerlijkste biertjes mogen drinken. Verzamel je bierdrinkende vrienden, ga de kroeg in of bezoek een brouwerij.

Het ontstaan van National Beer Lovers Day

Op 7 april 1933 werd in de VS de verkoop van bier met minder dan 3,2% alcohol opnieuw toegestaan. Hier waren de Amerikanen zo blij mee en dankbaar voor dat deze dag voortaan ‘National Beer Day’ werd.

Echter gaat de geschiedenis van bier brouwen nog veel verder terug. Bier is een van de oudste dranken dat door de mensheid werd geproduceerd. Er wordt aangenomen dat het brouwen van bier dateert uit het 4e millennium vóór Christus.

In de loop van de tijd zijn er ontzettend veel manieren gecreëerd waarop bier wordt gebrouwen en verwerkt.

Maar een ding hebben alle biersoorten momenteel gemeen: het wordt met name gedronken in goed gezelschap, bij lekker eten of om op iets te proosten of om iets te vieren.

Daarom vonden de Amerikanen dat 1 nationale bierdag niet voldoende was. Naast National Beer Day is dan ook National Beer Lovers Day in het leven geroepen. Deze dag vindt al jarenlang op 7 september plaats. 

5 manieren om National Beer Lovers Day te vieren

In Nederland is Beer Lovers Day geen grote happening. Sommige cafés en/of restaurants haken erop in. Maar je moet er vooral zelf wat leuks van maken. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

Trommel je vrienden op en ga bier drinken

Of je nou thuis blijft, naar de kroeg gaat of in een restaurant gaat zitten. Deze dag is bij uitstek geschikt om uitgebreid van een lekker koud biertje te genieten.

Bezoek een bierbrouwerij

Als bierliefhebber moet je weten hoe bier wordt gemaakt. Bezoek een (lokale) brouwerij om daar te zien hoe zij hun bier maken.

Probeer een nieuw biertje

Er zijn ontzettend veel soorten bieren. En wij durven te wedden dat jij nog lang niet alle hebt geproefd. Doe eens gek en proef op deze dag een nieuw merk of nieuw soort bier.

Ga zelf bier brouwen

Het zelf brouwen van bier is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Je kunt online een bierbrouwpakket bestellen en thuis aan de slag gaan, maar je kunt natuurlijk ook een leuke bierbrouw-workshop op locatie gaan volgen. 

Doe een bierquiz

Maak voor je vrienden een leuke bierquiz, waarbij iedereen nieuwe feitjes leert over deze populaire drank.

Je kunt online diverse kant-en-klare bier-quizzen vinden om te spelen, maar je kunt ook zelf een bierquiz in elkaar zetten. De winnaar wint een bierpakket!

Gegarandeerd een gezellige avond vol lol!

Kadotips voor bierliefhebbers

Ben je op zoek naar een leuk kado voor een bierliefhebber? Voor een verjaardag, de feestdagen of zomaar om je waardering te laten blijken? Dan komen onderstaande tips wellicht goed van pas.

Blikjeskoeler

national-beer-lovers-day-blikjeskoeler

Shop hier

Kookboek

bier-kookboek

Shop hier

Grappige sokken

bier-sokken

Shop hier

Bierbrouwpakket (basis)

bier-brouwen

Shop hier

Spelletje ‘Stier zoekt Bier’

bier-spelletje

Shop hier

Bieropener met opvangbak

bier-opener

Shop hier

Bierpakket

bierpakket

Shop hier

En weet je waar bier ook ontzettend lekker bij smaakt? Bij stamppot natuurlijk! Op onze website vind je genoeg recepten. Komen je vrienden langs om tijdens National Beer Lovers Day bier te komen drinken? Nodig ze dan ook uit voor het avondeten en bereid een heerlijke stamppot. Cheers!

Advertentie
Hoe kun je het beste stamppot opwarmen? Onze tips!

Hoe kun je het beste stamppot opwarmen? Onze tips!

Stamppot opwarmen zonder verlies van smaak: ontdek de beste manieren om stamppot op te warmen en de smaak te behouden.…
Stamppotten invriezen: zo doe je dat!

Stamppotten invriezen: zo doe je dat!

Heb je te veel stamppot gemaakt? Stamppotten invriezen is makkelijk en handig! In deze blog lees je hoe je het…
Lentestamppot: Top 10 lekkerste stamppotten voor in de lente

Lentestamppot: Top 10 lekkerste stamppotten voor in de lente

Stamppot alleen voor in de winter? Echt niet! Wat dacht je van een smeuïge lentestamppot? Dit zijn onze favoriete stamppotten…