Zomerse kipstamppot

Zomerse kipstamppot

Wil je nog één keer aan de zomer herinnerd worden? Maak dan deze heerlijke kipstamppot als avondeten

Kook de aardappelen op de bekende wijze gaar.

Verwarm in die tijd de olie in de hapjespan.

Kruid de kip met de kruiden en roerbak deze goudbruin.

Voeg de knoflook en de ui toe en laat dit pruttelen.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Voeg de rucola, de paprika’s en de crème fraîche toe.

Maak er een smeuïge stamppot van.

Op smaak maken met zout en peper.

Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.

Schep de stamppot op de borden.

Verdeel het kipgerecht eroverheen.

Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

4 kipfilets in blokjes
750 g geschilde aardappelen
3 eetl. Olie
Kipkruiden
1-2 teentjes kleingesneden knoflook
1 grote ui is stukjes
150 g rucola
2 kleine oranje paprika’s in stukjes
100 g crème fraîche
Zout en peper
2 eetl. Pijnboompitten

Close Menu