pexels-zomerse-kipstamppot

Zomerse kipstamppot

Of het nou eind juni is of begin september, de gehele zomer kun je genieten van deze heerlijke zomerse kipstamppot. Dit gerecht is makkelijk te maken en binnen 25 minuten klaar. Ideaal voor als je na het eten nog even lekker naar buiten wilt om van het zonnetje te genieten.  

Zomerse kipstamppot – Stap 1

Kook de aardappelen op de bekende wijze gaar. Verwarm ondertussen de olie in de hapjespan.

Stap 2

Kruid de kip met de kruiden en roerbak deze goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en laat het geheel zachtjes pruttelen.

Stap 3

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rucola, de paprika’s en de crème fraîche toe. Maak er een smeuïge stamppot van en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.

Stap 5

Schep de stamppot op de borden. Verdeel de kip met de knoflook en ui er overheen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Geniet van deze zomers kipstamppot en eet smakelijk!

Meer inspiratie

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de zomer.

 

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag. 

4 kipfilets in blokjes
750 g geschilde aardappelen
3 eetl. Olie
Kipkruiden
1-2 teentjes kleingesneden knoflook
1 grote ui is stukjes
150 g rucola
2 kleine oranje paprika’s in stukjes
100 g crème fraîche
Zout en peper
2 eetl. Pijnboompitten