Bier, bier, bier en stamppot

Wist je dat bier en stamppot heel goed samengaan? In deze blog vertellen we waarom en welke stamppotrecepten het lekkerst zijn met bier.

Bier en stamppot

Stamppot en bier vormen samen een klassieke combinatie binnen de Nederlandse keuken. Stamppot is een stevige, hartige maaltijd die goed samengaat met het bitterzoete karakter van bier. Het kan ook een goede manier zijn om de smaken van het bier te accentueren en te complementeren.

Welk type bier het beste bij stamppot past, hangt af van de specifieke ingrediënten en smaken van de stamppot. Over het algemeen passen bieren met een hogere bitterheid, zoals IPA’s, goed bij stamppotten met sterke smaken zoals boerenkool of zuurkool. Daarnaast passen donkere bieren, zoals porters en stouts, vaak goed bij stamppotten met rijke, aardse smaken zoals hutspot en bietenstamppot.

Proost!

Vier Oktoberfest met stamppot en bier

In Nederland wordt Oktoberfest ook steeds populairder. Verschillende dorpen en steden organiseren daarom een Hollands Oktoberfeest. Met al dat bier om ons heen worden we niet alleen gelukkig, maar ook hongerig. Om een goed bierfeestje te kunnen vieren moet er eerst wel een stevige bodem gelegd worden. Daarom zetten wij een paar lekkere, maar stevige stamppotten op een rij.

Stamppot boerenkool met rode paprika

Eenvoudig te bereiden, maar met een stevige smaak. Deze stamppot is goed te combineren met rookworst, spekjes en andere hartige producten. Ideaal voor een goede bodem.

Het recept vind je hier.

Stamppot spinazie met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Spinazie vult, geeft energie en een langer verzadigd gevoel. Wat willen we nog meer?

Het recept vind je hier.

spinaziestamppot-stamppot-maandag

Andijviestamppot met Smac

Met al dat bier is een gezonde stamppot niet zo verkeerd. Wat dacht je van de andijviestamppot met Smac? Oude, vertrouwde ingrediënten, maar dan wel in een heel nieuw jasje.

Het recept vind je hier.

Andijviestamppot met Smac

Wij wensen je veel plezier met deze recepten. Of je nu een Oktoberfest bijwoont of gewoon met een biertje op de bank zit. Proost en enjoy!

Bekijk op deze pagina al onze lekkere recepten.

Heb je zelf een smakelijke stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Advertentie
Keukentip: wegen zonder weegschaal

Keukentip: wegen zonder weegschaal

Hoe kun je je eten wegen als je geen weegschaal in je keuken hebt? Daar zijn diverse trucjes voor. In…
Zelf boerenkoolkruiden maken: zo doe je dat!

Zelf boerenkoolkruiden maken: zo doe je dat!

Maak je stamppot boerenkool nog lekkerder door de juiste kruiden. Wil je zelf boerenkoolkruiden maken? Volg dan onze tips!
Welke wijn bij boerenkool? Onze tips!

Welke wijn bij boerenkool? Onze tips!

Weet je welke wijn bij boerenkool past? Ontdek nu de ideale wijn voor boerenkoolstamppot met onze tips voor een winterse…