Bier, bier, bier en stamppot

Wist je dat bier en stamppot heel goed samengaan? In deze blog vertellen we waarom en welke stamppotrecepten het lekkerst zijn met bier.

Bier en stamppot

Stamppot en bier vormen samen een klassieke combinatie binnen de Nederlandse keuken. Stamppot is een stevige, hartige maaltijd die goed samengaat met het bitterzoete karakter van bier. Het kan ook een goede manier zijn om de smaken van het bier te accentueren en te complementeren.

Welk type bier het beste bij stamppot past, hangt af van de specifieke ingredi├źnten en smaken van de stamppot. Over het algemeen passen bieren met een hogere bitterheid, zoals IPA’s, goed bij stamppotten met sterke smaken zoals boerenkool of zuurkool. Daarnaast passen donkere bieren, zoals porters en stouts, vaak goed bij stamppotten met rijke, aardse smaken zoals hutspot en bietenstamppot.

Proost!

Vier Oktoberfest met stamppot en bier

In Nederland wordt Oktoberfest ook steeds populairder. Verschillende dorpen en steden organiseren daarom een Hollands Oktoberfeest. Met al dat bier om ons heen worden we niet alleen gelukkig, maar ook hongerig. Om een goed bierfeestje te kunnen vieren moet er eerst wel een stevige bodem gelegd worden. Daarom zetten wij een paar lekkere, maar stevige stamppotten op een rij.

Stamppot boerenkool met rode paprika

Eenvoudig te bereiden, maar met een stevige smaak. Deze stamppot is goed te combineren met rookworst, spekjes en andere hartige producten. Ideaal voor een goede bodem.

Het recept vind je hier.

Stamppot spinazie met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Spinazie vult, geeft energie en een langer verzadigd gevoel. Wat willen we nog meer?

Het recept vind je hier.

spinaziestamppot-stamppot-maandag

Andijviestamppot met Smac

Met al dat bier is een gezonde stamppot niet zo verkeerd. Wat dacht je van de andijviestamppot met Smac? Oude, vertrouwde ingredi├źnten, maar dan wel in een heel nieuw jasje.

Het recept vind je hier.

Andijviestamppot met Smac

Wij wensen je veel plezier met deze recepten. Of je nu een Oktoberfest bijwoont of gewoon met een biertje op de bank zit. Proost en enjoy!

Bekijk op deze pagina al onze lekkere recepten.

Heb je zelf een smakelijke stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Advertentie
Hoe kun je het beste stamppot opwarmen? Onze tips!

Hoe kun je het beste stamppot opwarmen? Onze tips!

Stamppot opwarmen zonder verlies van smaak: ontdek de beste manieren om stamppot op te warmen en de smaak te behouden.…
Stamppotten invriezen: zo doe je dat!

Stamppotten invriezen: zo doe je dat!

Heb je te veel stamppot gemaakt? Stamppotten invriezen is makkelijk en handig! In deze blog lees je hoe je het…
Lentestamppot: Top 10 lekkerste stamppotten voor in de lente

Lentestamppot: Top 10 lekkerste stamppotten voor in de lente

Stamppot alleen voor in de winter? Echt niet! Wat dacht je van een smeu├»ge lentestamppot? Dit zijn onze favoriete stamppotten…