pexels-thuisgekookt

Koken voor anderen: Kook voor stichting Thuisgekookt

Wil je graag koken voor anderen? Kijk dan eens bij stichting Thuisgekookt! Deze stichting wil buurtgenoten door eten verbinden en mensen minder eenzaam maken. 

Over Stichting Thuisgekookt

Het doel van stichting Thuisgekookt is prachtig: de wereld een stukje gelukkiger, gezonder en minder eenzaam maken. Dit willen ze bereiken door buurtgenoten aan elkaar te koppelen. Om elkaar te helpen, maar ook om meer sociale contacten te krijgen. Want vroeger was dat heel normaal; als buren voor elkaar zorgen. Wil jij ook een keer andere buren ontmoeten, duurzame relaties opbouwen en/of buurtgenoten helpen? Meld je dan aan bij stichting Thuisgekookt.

Koken voor anderen? Zo werkt thuisgekookt.nl

Wil je je aansluiten bij stichting Thuisgekookt? Dan kun je je op de website www.thuisgekookt.nl aanmelden. Hierbij kun je kiezen uit drie opties:

1.Regelmatige maaltijdservice PLUS

Wanneer je tijdelijk of langdurig in een situatie zit waarin je wel wat hulp kunt gebruiken rondom de warme maaltijd, dan kun je je aanmelden voor de regelmatige maaltijdservice PLUS

Thuisgekookt.nl zoekt een geschikte thuiskok voor je, die past bij jouw wensen. Zij brengen jullie met elkaar in contact. Jouw persoonlijke kok zal op vaste dagen een verse maaltijd voor je bereiden, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met jouw smaak, (dieet)wensen en de gewenst portiegrootte.

Wanneer je zelf niet in staat bent om de maaltijd op te halen, komt deze buurtgenoot de maaltijd bij jou thuis brengen. Hierbij maakt hij of zij met plezier tijd voor een gezellig praatje. 

2. Af en toe maaltijden bestellen

Als je liever van tevoren zelf bekijkt welke maaltijden er in jouw buurt worden aangeboden, of wanneer je slechts af en toe een bestelling bij een van de thuiskoks wil doen, dan kun je kiezen voor de optie ‘Af en toe maaltijden bestellen’. 

Met deze optie kun je zelf zoeken naar maaltijden bij jou in de buurt.

Wanneer er niks tussen zit wat je lekker lijkt, kun je ook een zoekopdracht plaatsen.
Per mail ontvang je dan een melding zodra er een maaltijd wordt aangeboden die binnen jouw zoekopdracht valt. 

3. Als thuiskok aan de slag

Wil je graag koken voor anderen en zelf iets voor een buurtgenoot doen en draai je je hand er niet voor om om een lekkere maaltijd op tafel te krijgen? Dan kun je je aanmelden als thuiskok via die optie ‘Als thuiskok aan de slag’. 

Zodra je je hebt aangemeld als thuiskok, benaderen wij je op het moment dat er een aanvraag voor een maaltijd binnen is gekomen bij jou in de buurt. Per aanvraag kun jij zelf bepalen of je die buurtgenoot kunt helpen of niet.

Ook kun jij zelf maaltijden aanbieden op momenten die jou goed uitkomen. 

Kook Voor Je Buur 10-daagse

In de week van 24 september tot en met 3 oktober 2021 organiseerde Thuisgekookt de Kook Voor Je Buur 10-daagse. Dit viel samen met de Week tegen Eenzaamheid en Burendag

Met de Kook Voor Je Buur 10-daagse wil Thuisgekookt zo veel mogelijk mensen enthousiasmeren om een portie extra te koken en dit te delen met een buur. Hierdoor wordt bewust stilgestaan bij de belangrijke maatschappelijke effecten die het delen van een maaltijd met zich meebrengt.

Maar liefst 30% van de Nederlanders geeft namelijk aan zich regelmatig eenzaam te voelen. Daarnaast is 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed

Door hier 10 dagen lang extra aandacht aan te besteden, hoopt stichting Thuisgekookt het aantal thuiskoks (nu rond de 17.000 over heel Nederland verspreid) verder uit te breiden.

Bovendien wil de stichting ervoor zorgen dat het hierdoor makkelijker én normaler wordt om je buren regelmatig om hulp te vragen wanneer je dat nodig hebt. 

Ga jij meedoen aan het mooie initiatief van Thuisgekookt en maak je een heerlijk stamppotrecept van Stamppot maandag? Vergeet ons dan vooral niet te taggen en #stamppotmaandag te gebruiken. Vinden we leuk. Veel succes en vooral veel kookplezier!

Advertentie
De perfecte hutspot verhoudingen & handige tips

De perfecte hutspot verhoudingen & handige tips

Ben je op zoek naar de beste hutspot verhoudingen en andere tips om je hutspot extra smakelijk te maken? Dit…
Kaiserschmarrn: de stamppot van Oostenrijk

Kaiserschmarrn: de stamppot van Oostenrijk

Kaiserschmarrn is een typisch Oostenrijks gerecht. In deze blog vertellen we je meer over de oorspong en het recept om…
Welk vlees bij stamppot andijvie? Onze tips! (+ vegetarische opties)

Welk vlees bij stamppot andijvie? Onze tips! (+ vegetarische opties)

Welk vlees bij stamppot andijvie? Ontdek de beste opties voor vlees bij andijvie en vegetarische alternatieven voor deze Hollandse klassieker!