andijvie stamppot met knolselderij

Andijvie stamppot met knolselderij

Geniet van onze herfstige andijvie stamppot met knolselderij. Een smaakvolle variatie voor een heerlijke en gezonde maaltijd.

Andijvie

Andijvie is een knapperige bladgroente met groene, gekrulde bladeren. Het heeft een licht bittere smaak en een sappige textuur. Deze veelzijdige groente is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine A, C en K, en bevat mineralen zoals calcium en ijzer.

Andijvie is ideaal voor stamppot vanwege de frisse, aardse smaak die goed samengaat met andere groenten. Het toevoegen van andijvie aan gerechten levert niet alleen een heerlijke smaak op, maar ook voedzame elementen die bijdragen aan een gezonde maaltijd.

Knolselerij

Knolselderij, een knol met een ruwe, hobbelige buitenkant en een witte binnenkant, heeft een subtiele, nootachtige smaak met een vleugje peterselie. Deze knol zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K en vezels.

Het combineert perfect met andijvie in deze stamppot vanwege de aardse en hartige smaak, die goed samengaat met de licht bittere toets van de andijvie. Knolselderij voegt een heerlijke textuur toe aan de stamppot en verrijkt het gerecht met zijn unieke smaakprofiel. B

Recept andijvie stamppot met knolselderij

Wil je deze andijvie stamppot met knolselderij op tafel zetten? Volg de onderstaande stappen en het gericht is in no time klaar om te serveren.

Stap 1

Schil de aardappelen grondig, snijd ze in blokjes van gelijke grootte en spoel ze af onder koud water. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Snijd de andijvie fijn.

Stap 2

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen en knolselderij toe en kook ze samen gedurende 15 tot 20 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 3

Giet de aardappelen en knolselderij af en laat ze even uitdampen. Stamp de gekookte aardappelen en knolselderij fijn tot een puree met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe en meng goed door tot het een smeuĆÆge puree vormt. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Meng de fijngesneden andijvie door de warme stamppot en laat deze al roerend slinken door de warmte van de puree. Verdeel de andijviestamppot over borden en garneer eventueel met uitgebakken spekjes of vegetarische spekjes.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotrecepten

Wil je vaker stamppot eten? Deze website staat vol met heerlijke stamppotrecepten! Deze stamppotten smaken extra lekker in de herfst:

Kijk op deze pagina voor al onze stamppotrecepten.

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Advertentie

1 kg geschilde aardappelen
1 knolselderij
1 grote krop andijvie
100 ml melk
50 g boter
Zout en peper naar smaak
Optioneel: spekjes of vegetarische spekjes voor de garnering