pixabay-gevulde-courgette-stamppotmaandag

Courgette gevuld met zomerstamppot

Een keer iets anders proberen dan gestampte aardappelen? Dit recept voor gevulde courgette is verrassend lekker, vooral in de zomer! Heb je kinderen thuis, laat ze dan helpen met de ‘bootjes’ te vullen. Succes gegarandeerd!

Gevulde courgette – Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een eetlepel. Snijd de lente-ui in ringen en de ham in blokjes. Verdeel dit over de vier halve courgettes.

Stap 2

Maal in de keukenmachine de sneetjes brood fijn met 3 eetlepels olijfolie en de gepelde knoflookteentjes. Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi deze naar smaak met zout en peper.

Stap 3

Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie en leg de gevulde courgettes erin. Plaats de courgettes 20 minuten in de oven.

Zo makkelijk kan het zijn. In 3 simpele stappen zet jij een heerlijke maaltijd op tafel. Voor meer zomerse inspiratie kun je de rest van onze recepten bekijken. Heb je zelf een lekker recept? Deel hem dan met ons via social media (#stamppotmaandag) of stuur een mailtje naar stamppotmaandag@gmail.com.

 

Advertentie

2 courgettes
1 Lente-ui
100 gr ham
2 sneetjes brood (oud)
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook