lentestamppot veldsla en snijbonen

Lentestamppot met veldsla en snijbonen

Deze stamppot kan je heerlijk nuttigen in de lente zon. Een lekker snel "even wat anders" recept.

Zin in een snelle stamppot, die net even anders dan anders is, en heerlijk smaakt op een mooie lentedag? Probeer dan eens deze lentestamppot veldsla met snijbonen. Door de sla en de crème fraîche smaakt dit gerecht lekker fris. Heerlijk met een ribkarbonade, of als je vegetarisch bent met een vegetarisch alternatief voor karbonaden

Lentestamppot veldsla met snijbonen – Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de snijbonen in dunne reepjes van ca. ½ cm. Kook ze in ca. 4 minuten beetgaar.

Stap 2

Bestrooi ondertussen de ribkarbonades met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 5 minuten gaar. Keer halverwege.

Stap 3

Giet de aardappelen af en vang ca. 50 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de crème fraîche tot een gladde puree. Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Serveer de lentestamppot met de ribkarbonades. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch of veganistisch?

Eet je liever geen vlees? Dan kun je de ribkarbonades uit deze lentestamppot veldsla en snijbonen prima vervangen door gebakken bruine boterhammen. Het klinkt misschien wat gek, maar dit alternatief zal je positief verrassen! Smeer de boterhammen in met tomatenpuree, knoflook en olijfolie en bak ze om en om op een niet te hoog vuur. 

Eet je helemaal geen dierlijke producten? Vervang de boter dan door arachideolie en laat de crème fraise achterwege, of gebruik een plantaardige variant

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 kg iets kruimige aardappelen
600 g snijbonen
400 g ribkarbonades
25 g boter
125 ml crème fraîche
75 g veldsla