preistamppot

Preistamppot met appel en slavink

Zin in een snelle, gezonde en lekkere stamppot? Dit stamppotrecept is binnen een half uurtje klaar. Het hoofdingrediënt is prei, een echte vitaminebom. Gebruik hiervan vooral ook het groene gedeelte, omdat daarin de meeste vitamines en mineralen zitten. Ook bevat prei ontzettend veel voedingsvezels, wat weer goed is voor de spijsvertering en een langer vol gevoel. 

Preistamppot met appel en slavink – Stap 1

Kook de aardappelen met wat zout gaar. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. 

Stap 2

Bestrooi de slavinken met zout en peper en bak ze rondom bruin in de olie. Voeg de uiringen toe, bak ze even mee en giet vervolgens de bouillon erbij.

Stap 3

Stoof alles 12 minuten zachtjes zonder deksel. 

Stap 4

Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en prei met wat kookvocht, maar niet te fijn. 

Stap 5

Schep de appelblokjes en kerriepoeder door de stamppot.

Stap 6

Serveer de preistamppot met de slavinken en de uienjus. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vlees? Dan kun je de slavinken vervangen door 250 gram vegetarisch gehakt in 150 gram (voor 4 porties) vegetarisch spek te rollen en dit te bakken zoals hierboven beschreven.

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild in stukken
zout
500 g prei, gesneden in smalle repen
4 slavinken
2 uien in ringen
125 ml vleesbouillon
2 el olijfolie
1 grote appel, geschild in blokjes
1 el kerriepoeder