Wortelstamppot met vegetarische schnitzels

Wortelstamppot met vegetarische schnitzels

Een lekker hollands recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat daarnaast schnitzels, vegetarisch, en is een typisch stamppotmaandag recept.

Stap 1

Snijd de aardappelen in stukken en kook met de winterpeen in 20 min. in water met zout gaar. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. aan beide kanten krokant en gaar.

Stap 2

Giet de aardappelen en winterpeen af, maar vang het kookvocht op.

Stap 3

Stamp met de pureestamper de aardappelen en winterpeen met 2 el olie en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot. Roer de bosui erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 4

Verdeel de wortelstamppot over 4 borden en leg de schnitzels erbij.

1 kg aardappel
8 el olijfolie
300 g oude kaas 48+
100 ml melk
500 g bloemkoolroosjes
55 g amandelschaafsel
2 sneetjes witbrood
2 el kerriepoeder
3 bosuitjes
zout en peper naar smaak

Close Menu