Spinaziestamppot-kip

Spinaziestamppot met kip

Spinazie zit bomvol vitamines en mineralen en bevat maar weinig calorieën. De perfecte groente dus als je graag slank en fit wilt zijn. Je kunt de spinaziebladeren in een salade verwerken, door een smoothie doen óf er bijvoorbeeld een stamppot van maken. Spinaziestamppot is een heerlijk gerecht voor in de herfst. Daarom delen we hieronder een lekker herfstrecept met je. In dit recept gebruiken we diepvriesspinazie, maar je kunt uiteraard ook voor verse spinazie kiezen.

Spinaziestamppot – Stap 1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Laat de bevroren spinazie op laag vuur ontdooien en laat het, zodra het ontdooid is, even uitlekken in een vergiet.

Stap 2

Fruit de ui en bak de kerriepoeder 1 min. mee. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui. Bak de kip in 10 min. rondom bruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp samen met de crème fraîche tot een puree. Meng het ui-mengsel met het bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree.

Stap 3

Schep de spinazie in gedeeltes door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in plakjes. Verdeel de stamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van het amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

 

1 kg kruimige aardappels
1 grote ui
450 gr spinazie
25 gr roomboter
1 el milde kerriepoeder
4 kipfilets (klein)
50 gr amandelschaafsel
125 ml crème fraîche