Spinazie stamppot met spek

Spinazie stamppot met spek

Geniet van deze heerlijke spinazie stamppot met spek. De perfecte feel good maaltijd in de lente, snel en eenvoudig te maken.

Spinazie

Spinazie is een bladgroente met een milde smaak, die al eeuwenlang gegeten wordt. Het is een rijke bron van vitamines en mineralen, en bevat weinig calorieën en vet. Spinazie is een veelzijdige groente die in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Naast stamppot is spinazie ook lekker in salades, soepen, pasta en quiches.

Spinazie is een perfecte groente voor stamppot, de milde smaak combineert goed met aardappelen, spekjes en uien. Daarnaast is spinazie is erg gezond en voegt voedingswaarde toe. Vergeet ook niet dat je spinaziebladeren zijn snel en eenvoudig kunt koken. Je hebt dus met een spinaziestamppot heel snel een gezonde maaltijd op tafel!

Recept spinazie stamppot met spek

Heb je zin om deze lekkere stamppot te proeven? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten).

Stap 2

Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 3

Snipper de ui en fruit deze in de koekenpan waar de spekjes in gebakken zijn tot ze glazig zijn. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de ui. Fruit nog 1 minuut mee.

Stap 4

Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Dit duurt maar een paar minuten.

Stap 5

Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de spinazie en spekjes door de stamppot en serveer direct.

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Er zijn verschillende manieren om spinaziestamppot vegetarisch te maken:

  • Vervang de spekjes: Er zijn tegenwoordig diverse vegetarische spekjes op de markt die qua smaak en textuur goed lijken op traditionele spekjes. Daarnaast kun je ook gezouten pinda’s, zongedroogde tomaten en champignons gebruiken
  • Voeg extra groenten toe:Denk hierbij aan geraspte wortel, kleingesneden paprika en kleine roosjes bloemkool. De wortel en paprika zijn het lekkerst als je ze meebakt met de uit.
  • Voeg lekkere kruiden toe: Extra kruiden kunnen een wereld van verschil maken! Om de spinaziestamppot nog smakelijker te maken kun je ook rookpaprika, citroensap of nootmuskaat gebruiken. Experimenteer met verschillende vegetarische ingrediënten om de perfecte smaakcombinatie te vinden.

Meer lekkere stamppotrecepten

Smaakt deze spinaziestamppot naar meer? Dan zit je goed op deze website! Naast de bekende tradionele stamppotrecepten vind je hier ook hele bijzondere smakelijke stamppotten. Probeer ook eens een van deze recepten:

Kijk op deze pagina voor al onze stamppotrecepten en op onze blog voor allerlei handige kooktips.

Heb je zelf een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Stamppotbenodigdheden

Eet je graag stamppot en ben je op zoek naar fijne keukenspullen voor het maken van je volgende stamppot? Dit zijn onze favoriete stamppotbenodigdheden!

Kijk voor meer tips in onze stamppot shop.

Advertentie

1 kilo kruimige aardappelen
600 gram spinazie
150 gram spekjes
1 ui
2 teentjes knoflook
100 ml melk
50 gram boter
Nootmuskaat naar smaak
Peper en zout