Stamppot broccoli met pijnboompitten

Stamppot broccoli met pijnboompitten

Stamp de broccoli en de aardappelen losjes door elkaar. Meng hier de geraspte kaas en de pijnboompitten door. Breng het geheel op smaak met zout en peper en voilà, daar is je stamppot broccoli met pijnboompitten!

Stap 1

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere roosjes snijden.

Stap 2

Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak in 20 min. afgedekt gaarkoken. Na 10-12 min. broccoli aan aardappels toevoegen en meekoken.

Stap 3

Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Winterpeen al roerend op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Komijn en knoflook erdoor roeren en kort meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en geheel 5 min. zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper.

Stap 4

Aardappel en broccoli afgieten (2 el kookvocht bewaren). Aardappels, oregano en broccoli met kookvocht grof stampen en over twee kommen verdelen. Winterpeen met saus erover scheppen. Pijnboompitten en kaas over gerecht strooien.

1.3 kg kruimige aardappelen
50 ml halfvolle melk
200 ml appelsap
100 g ongezouten roomboter
1 tl kaneel
450 g appels
150 g Danish Blue 50+
30 g pecannoten
2 bosuitjes
gemalen nootmuskaat
zout en peper naar smaak

Close Menu