Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Schaaf met een kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Snijd broccoli in kleinere roosjes.
Stap 2
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak in 20 minuten afgedekt gaarkoken. Na 10-12 minuten broccoli aan aardappels toevoegen en meekoken.
Stap 3
Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Winterpeen al roerend op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Komijn en knoflook erdoor roeren en kort meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en geheel 5 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Stap 4
Aardappel en broccoli afgieten (2 el kookvocht bewaren). Aardappels, oregano en broccoli met kookvocht grof stampen en over twee kommen verdelen. Winterpeen met saus erover scheppen. Pijnboompitten en kaas over gerecht strooien.
Eet smakelijk!
Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!