Broccolistamppot met pijnboompitten

Broccolistamppot met pijnboompitten

Proef deze smaakvolle broccolistamppot met pijnboompitten, een heerlijke combinatie van gezonde groene groenten en knapperige pijnboompitten voor extra textuur.

Broccoli

Broccoli is een veelzijdige groente met een knapperige textuur en een milde, aardse smaak. Het zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K en vezels, waardoor het een gezonde keuze is.

In deze broccolistamppot met pijnboompitten voegt broccoli een heerlijke smaak en een extra dosis voedingswaarde toe, waardoor het een perfecte aanvulling is op de zachte aardappelen en de hartige smaken van de stamppot.

Pijnboompitten

Pijnboompitten zijn kleine, romige noten met een boterachtige textuur en een milde, nootachtige smaak. Ze worden vaak gebruikt als smaakvolle en knapperige toevoeging aan verschillende gerechten, waaronder deze broccolistamppot.

De pijnboompitten voegen een heerlijke crunch toe en een vleugje nootachtige smaak die perfect samengaat met de zachte broccoli en de hartige smaken van de stamppot. Daarbij hebben pijnboompitten gezonde vetten en eiwitten, wat bijdraagt bij aan de algehele voedingswaarde van het gerecht.

Recept broccolistamppot met pijnboompitten

Staat deze lekkere stamppot broccoli met pijnboompitten op het menu? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat zo op tafel.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten koken tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.

Stap 2

Voeg de broccoliroosjes toe aan de pan met aardappelen voor de laatste 5 minuten van het koken. Controleer of zowel de broccoli als de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet de aardappelen en broccoli af in een vergiet en laat ze even droogstomen.

Stap 3

Terwijl de groenten koken, rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur. Blijf de pijnboompitten regelmatig omscheppen om te voorkomen dat ze verbranden. Zodra ze goudbruin zijn, haal je ze van het vuur en zet je ze opzij.

Stap 4

Voeg de boter en melk toe aan de pan met de aardappelen en broccoli. Gebruik een stamper om de groenten fijn te stampen tot een smeuĆÆge puree. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer goed door. Serveer de stamppot in kommen en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotten

Wil je vaker stamppot eten? Dan zit je goed op deze website! Proef ook een van deze gerechten:

Kijk op deze pagina voor al onze recepten.

Heb jij ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Advertentie

800 gram aardappelen
1 broccoli
50 gram pijnboompitten
50 gram boter
100 milliliter melk
Zout en peper naar smaak