Stamppot met rucola

Stamppot met rucola, basilicum en tomaat

Een heerlijke zomerse stamppot, met een frisse bite dankzij de toevoeging van basilicum en tomaat!

Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.

Stap 3

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Halveer de cherrytomaten. Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe. Warm nog 3 min. door. Snijd het basilicum in reepjes. Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten.

1 kg aardappelen
1 courgette
1 el olijfolie
50 g pijnboompitten
250 g cherrytomaten
150 ml melk
15 g basilicum
50 g geraspte kaas
zout en peper naar smaak

Close Menu