Stamppot met rucola

Zomerse stamppot rucola met courgette, basilicum en tomaat (vegetarisch)

Een heerlijke zomerse stamppot, met een frisse bite dankzij de toevoeging van basilicum en tomaat!

Stamppot op een warme zomerdag? Deze heerlijke zomerse stamppot rucola met courgette smaakt heerlijk dankzij de toevoeging van basilicum en tomaat! 

Rucola

Rucola is een pittige en licht bittere bladgroente die veel gebruikt wordt in salades en als garnering op pizza’s en andere gerechten. Hoewel rucola niet vaak wordt gebruikt in stamppotgerechten, is het een interessante en smakelijke toevoeging.

Rucola is rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine K en foliumzuur, en bevat ook antioxidanten. Door rucola toe te voegen aan stamppot, voeg je dus extra voedingsstoffen toe aan de maaltijd. Daarnaast kan de pittige smaak van rucola een leuke twist geven aan de vaak zware en aardse smaken van stamppot.

Courgette

Naast rucola bevat deze stamppot ook courgette. Courgette, ook wel bekend als zucchini, is een veelzijdige groente die behoort tot de pompoenfamilie. Het heeft een milde smaak en een sappige textuur. Courgette is erg veelzijdig en kan rauw worden gegeten in salades, geraspt worden voor gebruik in brood of muffins, of worden gebakken, gegrild of gestoomd als bijgerecht.

Daarnaast is courgette supergezond, zo bevat het o.a. de vitamines C, A, B1, B2, B6 en B11. Een echte vitaminebom dus! 

Recept zomerse stamppot rucola met courgette

Heb je zin om deze lekkere zomerse stamppot rucola met courgette te proeven? Volg de onderstaande stappen je stamppot staat in een mum van tijd op tafel. 

Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten 2 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Stap 3

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Halveer de cherrytomaten. Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe. Warm nog 3 minuten door. Snijd het basilicum in reepjes. Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Eet vaker stamppot!

Stamppot is voedzaam en gezond! Wij eten niet voor niets iedere maandag stamppot. Wil jij ook vaker stamppot eten? Dit zijn andere lekkere recepten voor een zomerse stamppot. 

Kijk hier voor al onze stamppotrecepten. 

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg aardappelen
75 gram rucola
1 courgette
1 el olijfolie
50 g pijnboompitten
250 g cherrytomaten
150 ml melk
15 g basilicum
50 g geraspte kaas
zout en peper naar smaak