Kruidenijsblokjes

Een mooi woord waarmee je bij Scrabble ongetwijfeld punten kan scoren, maar ook een mooie oplossing om kruiden te bewaren!

Of je nu zelf de kruiden kweekt of koopt, in tegenstelling tot groente, heb je bij kruiden vaak iets over. Helaas gooien veel mensen die weg, wij hebben een leuke oplossing ervoor: verwerk ze in ijsblokjes!  Je kan dit met vrijwel alle kruiden doen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Basilicum
  • Bieslook
  • Dille
  • Dragon
  • Oregano
  • Peterselie
  • Salie
  • Tijm

Door ze in te vriezen blijven de kruiden lang houdbaar, zo heb je altijd verse kruiden achter de hand. Ook als je eigen plantjes het niet overleven.

Drankjes

Daarnaast kun je door de smaak van de kruiden drankjes een bijzondere twist meegeven. Voeg bijvoorbeeld eens ijsblokjes met munt toe aan een drankje. Rozemarijn of tijm smaken heerlijk bij gin tonic.

Blokjes maken

IJsblokjes met kruiden zijn niet moeilijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een ijsblokjesvorm en kruiden. Kneus de kruidenblaadjes voorzichtig en stop ze in de vorm. Giet deze vol met water en leg het geheel in de vriezer. Na een paar uur heb je kruidenijsblokjes.

Olijfolie

Naast het maken van blokjes met water kun je ze ook maken met olijfolie. Deze blokjes zijn ideaal tijdens het koken. Ook hier met je de blaadjes kneuzen, vervolgens doe je ze in de ijsblokjesvorm. Giet er olijfolie bij en zet het geheel in de vriezer.

Tijdens het koken doe je een blokje in de pan, op deze manier kun je snel olie met kruiden toevoegen aan gerechten.

Tags
Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

In kookboeken en op kookwebsites worden vaak verschillende inhoudsmaten voor recepten gebruikt om de juiste hoeveelheden aan te duiden. Zo…
Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Wanneer het in de zomer warm is, hebben veel mensen minder zin in (warm) eten. Vaak eten we dan iets…
Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

We starten deze eerste maandag van juli met fijn nieuws op het gebied van duurzaamheid. Sinds afgelopen donderdag, 1 juli…