Kruidenijsblokjes

Een mooi woord waarmee je bij Scrabble ongetwijfeld punten kan scoren, maar ook een mooie oplossing om kruiden te bewaren!

Of je nu zelf de kruiden kweekt of koopt, in tegenstelling tot groente, heb je bij kruiden vaak iets over. Helaas gooien veel mensen die weg, wij hebben een leuke oplossing ervoor: verwerk ze in ijsblokjes!  Je kan dit met vrijwel alle kruiden doen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Basilicum
  • Bieslook
  • Dille
  • Dragon
  • Oregano
  • Peterselie
  • Salie
  • Tijm

Door ze in te vriezen blijven de kruiden lang houdbaar, zo heb je altijd verse kruiden achter de hand. Ook als je eigen plantjes het niet overleven.

Drankjes

Daarnaast kun je door de smaak van de kruiden drankjes een bijzondere twist meegeven. Voeg bijvoorbeeld eens ijsblokjes met munt toe aan een drankje. Rozemarijn of tijm smaken heerlijk bij gin tonic.

Blokjes maken

IJsblokjes met kruiden zijn niet moeilijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een ijsblokjesvorm en kruiden. Kneus de kruidenblaadjes voorzichtig en stop ze in de vorm. Giet deze vol met water en leg het geheel in de vriezer. Na een paar uur heb je kruidenijsblokjes.

Olijfolie

Naast het maken van blokjes met water kun je ze ook maken met olijfolie. Deze blokjes zijn ideaal tijdens het koken. Ook hier met je de blaadjes kneuzen, vervolgens doe je ze in de ijsblokjesvorm. Giet er olijfolie bij en zet het geheel in de vriezer.

Tijdens het koken doe je een blokje in de pan, op deze manier kun je snel olie met kruiden toevoegen aan gerechten.

Tags
WK Stampen

WK Stampen

We willen jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag wijzen op het WK snert- en stamppotkoken 2017! Op vrijdag…
De stamppot van El Salvador

De stamppot van El Salvador

In deze rubriek lichten we steeds een traditioneel gerecht van een ander land wat wij bezocht hebben uit. Deze keer…
Waarom eten we stamppot in de winter

Waarom eten we stamppot in de winter

De afgelopen week is de temperatuur regelmatig onder nul geweest en het koude weer houdt nog wel even aan! Fijn…