Stempot

Stempot!

Vandaag geen blog over stamppotten, maar wel over een andere traditie: stemmen!

Bijna honderd jaar is er in Nederland het kiesrecht, iets waar je vandaag weer gebruik van mag maken. Wij roepen jullie dan ook op te gaan stemmen. De vrijheid om dit te mogen doen is namelijk een groot goed. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in talloze landen over de wereld is de strijd om te mogen stemmen nog dagelijks aan de orde.

De verschillen tussen de partijen zijn groot, maar wat je ook kiest, het is altijd goed. Zo lang je je stem maar laat horen. Denk nooit ‘ik bemoei me niet met politiek’, want politiek bemoeit zich wel met jou.

En uiteraard kun je dag prima afsluiten met een traditionele stamppot als boerenkool (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/stamppot-boerenkool/), hutspot (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/hutspot-met-hachee/) of zuurkool (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/zuurkoolstamppot-met-appel-en-rookworst/).

Tags
Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

In kookboeken en op kookwebsites worden vaak verschillende inhoudsmaten voor recepten gebruikt om de juiste hoeveelheden aan te duiden. Zo…
Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Wanneer het in de zomer warm is, hebben veel mensen minder zin in (warm) eten. Vaak eten we dan iets…
Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

We starten deze eerste maandag van juli met fijn nieuws op het gebied van duurzaamheid. Sinds afgelopen donderdag, 1 juli…