Stempot

Stempot!

Vandaag geen blog over stamppotten, maar wel over een andere traditie: stemmen!

Bijna honderd jaar is er in Nederland het kiesrecht, iets waar je vandaag weer gebruik van mag maken. Wij roepen jullie dan ook op te gaan stemmen. De vrijheid om dit te mogen doen is namelijk een groot goed. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in talloze landen over de wereld is de strijd om te mogen stemmen nog dagelijks aan de orde.

De verschillen tussen de partijen zijn groot, maar wat je ook kiest, het is altijd goed. Zo lang je je stem maar laat horen. Denk nooit ‘ik bemoei me niet met politiek’, want politiek bemoeit zich wel met jou.

En uiteraard kun je dag prima afsluiten met een traditionele stamppot als boerenkool (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/stamppot-boerenkool/), hutspot (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/hutspot-met-hachee/) of zuurkool (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/zuurkoolstamppot-met-appel-en-rookworst/).

Tags
Vegetarisch eten: gezond voor ons lijf én voor onze planeet

Vegetarisch eten: gezond voor ons lijf én voor onze planeet

Steeds meer mensen gaan vegetarisch eten of worden deeltijd-vegetariër. Behoor je tot deze laatste groep, dan eet je bewust een…
Nationale Boerenkooldag - 24 oktober 2021

Nationale Boerenkooldag - 24 oktober 2021

Voor alles is tegenwoordig wel een dag; vaderdag, moederdag, broer- en zussendag, dierendag, dag van de leraar, dag van de…
10 tips om op de steeds duurder wordende boodschappen te besparen

10 tips om op de steeds duurder wordende boodschappen te besparen

Het is je vast niet ontgaan. Het nieuws stond er de afgelopen dagen vol mee: boodschappen zijn het afgelopen jaar…