Werner Drent

Dat wij stamppotliefhebbers zijn, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Gelukkig delen wij onze liefde voor stamppot niet alleen met elkaar, maar zijn er door heel Nederland fans van de stamppot. Zij zijn, net als ons, allemaal op hun eigen manier bezig met het uiten van de liefde voor stamppot. Vandaag willen wij een van hen onder de aandacht brengen, en dat is Werner Drent.

Werner Drent is een chef-kok uit de provincie Groningen en heeft zichzelf benoemd als Stamppotkoning. Niet geheel onterecht, aangezien hij al drie keer tot wereldkampioen stamppot koken is benoemd. We kunnen dus wel zeggen dat hij echt verstand heeft van stamppotten! Met zijn stamppotkennis en originele recepten heeft hij twee boeken gepubliceerd. En geloof ons, deze boeken zijn een must have voor elke stamppotliefhebber!

Zijn eerste boek heet ‘Vier seizoenen stamppot’ en is in samenwerking met fotografe Kim Been geschreven. Zoals de titel al suggereert, vind je in dit boek stamppotrecepten die je het hele jaar door kunt eten. De recepten zijn heel erg gevarieerd, zijn ingedeeld op seizoen en verschillen in moeilijkheidsgraad. Als je opzoek bent naar een lekker en bijzonder stamppot recept, zal een van deze 46 recepten zeker aan je eisen voldoen.

Zijn tweede boek is geschreven in samenwerking met Marije Stietsma en is onze favoriet. Dit boek heet ‘Het grote Stamppotboek’. In dit boek vind je wederom tientallen recepten, maar het staat ook boordevol met tips, weetjes en geschiedenis over bijvoorbeeld de aardappel. Dit boek zorgt gegarandeerd voor veel leesplezier, maar ook voor heerlijke gerechten op tafel!

Ben jij net als Werner Drent creatief met stamppotrecepten? Deel je recepten met ons!

Tags
WK Stampen

WK Stampen

We willen jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag wijzen op het WK snert- en stamppotkoken 2017! Op vrijdag…
De stamppot van El Salvador

De stamppot van El Salvador

In deze rubriek lichten we steeds een traditioneel gerecht van een ander land wat wij bezocht hebben uit. Deze keer…
Waarom eten we stamppot in de winter

Waarom eten we stamppot in de winter

De afgelopen week is de temperatuur regelmatig onder nul geweest en het koude weer houdt nog wel even aan! Fijn…