Werner Drent

Dat wij stamppotliefhebbers zijn, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Gelukkig delen wij onze liefde voor stamppot niet alleen met elkaar, maar zijn er door heel Nederland fans van de stamppot. Zij zijn, net als ons, allemaal op hun eigen manier bezig met het uiten van de liefde voor stamppot. Vandaag willen wij een van hen onder de aandacht brengen, en dat is Werner Drent.

Werner Drent is een chef-kok uit de provincie Groningen en heeft zichzelf benoemd als Stamppotkoning. Niet geheel onterecht, aangezien hij al drie keer tot wereldkampioen stamppot koken is benoemd. We kunnen dus wel zeggen dat hij echt verstand heeft van stamppotten! Met zijn stamppotkennis en originele recepten heeft hij twee boeken gepubliceerd. En geloof ons, deze boeken zijn een must have voor elke stamppotliefhebber!

Zijn eerste boek heet ‘Vier seizoenen stamppot’ en is in samenwerking met fotografe Kim Been geschreven. Zoals de titel al suggereert, vind je in dit boek stamppotrecepten die je het hele jaar door kunt eten. De recepten zijn heel erg gevarieerd, zijn ingedeeld op seizoen en verschillen in moeilijkheidsgraad. Als je opzoek bent naar een lekker en bijzonder stamppot recept, zal een van deze 46 recepten zeker aan je eisen voldoen.

Zijn tweede boek is geschreven in samenwerking met Marije Stietsma en is onze favoriet. Dit boek heet ‘Het grote Stamppotboek’. In dit boek vind je wederom tientallen recepten, maar het staat ook boordevol met tips, weetjes en geschiedenis over bijvoorbeeld de aardappel. Dit boek zorgt gegarandeerd voor veel leesplezier, maar ook voor heerlijke gerechten op tafel!

Ben jij net als Werner Drent creatief met stamppotrecepten? Deel je recepten met ons!

Tags
Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

In kookboeken en op kookwebsites worden vaak verschillende inhoudsmaten voor recepten gebruikt om de juiste hoeveelheden aan te duiden. Zo…
Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Wanneer het in de zomer warm is, hebben veel mensen minder zin in (warm) eten. Vaak eten we dan iets…
Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

We starten deze eerste maandag van juli met fijn nieuws op het gebied van duurzaamheid. Sinds afgelopen donderdag, 1 juli…