Werner Drent: de stamppotkoning van Nederland

Dat wij stamppotliefhebbers zijn, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Gelukkig delen wij onze liefde voor stamppot niet alleen met elkaar, maar zijn er door heel Nederland fans van de stamppot. Zo ook Werner Drent. Werner is de stamppotkoning van Nederland en heeft al vier stamppotboeken op zijn naam staan: Stamppot, Vier seizoenen stamppot, Het grote stamppotboek en Stamppotbijbel.

Stamppotkoning Werner Drent

Werner Drent, een chef-kok uit de provincie Groningen, heeft zichzelf niet voor niets benoemd tot stamppotkoning. Hij is namelijk meervoudig wereldkampioen stamppot koken. Met dank aan zijn creativiteit en enthousiasme heeft hij tevens meerdere succesvolle kookboeken uitgebracht. En geloof ons, deze boeken zijn een must have voor elke stamppotliefhebber!

Stamppot

Het eerste boek van Werner Drent verscheen in 2010: Stamppot. Dit kookboek staat vol verrassende recepten. Doordat de recepten origineel zijn, maar toch eenvoudig te maken, zorgt dit boek ervoor dat dit dé inspiratiebron is voor in de keuken. Samen met fotografe Kim Been neemt Werner je mee op een culinaire reis met de stamper als belangrijkste reisgenoot.

Vier seizoenen stamppot

Het kookboek ‘Vier seizoenen stamppot‘ volgde in 2012. Dit boek bewijst maar weer eens dat stamppot absoluut geen typische winterkost is. Stamppot, of dat nou op grootmoeders wijze is bereid of in een hedendaags jasje is gestoken, kan en mag in ieder seizoen. Inspiratie nodig voor een frisse zomerse stamppot? Of juist behoefte aan een heerlijk herfstachtig gerecht? Met dit kookboek heb je volop inspiratie. Een echte aanrader!

Het grote stamppotboek

Het derde boek van Werner Drent, dat in 2013 verscheen, is ‘Het grote stamppotboek‘. Dit grote, fijne en duurzaam gedrukte boek staat vol geweldige stamppotjes. Naast meer dan 40 bijzondere stamppotrecepten vind je hierin ook paspoortjes van groentesoorten, interessante weetjes en grappige experimentjes. Denk hierbij aan het maken van je eigen groenteverf, haargel of superstinkscheetwondermiddel.

Het grote stamppotboek is dus leuk, leerzaam en lekker voor het hele gezin.

Stamppotbijbel

De Stamppotbijbel is het meest recente boek van Werner Drent. In dit kookboek vind je meer dan 200 heerlijke stamppotrecepten en veel handige tips en aanwijzingen.

Met handige instructies (via foto’s) laat Werner stap voor stap zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met stamppot. Denk aan (variaties op) boerenkool en hutspot, maar ook aan moderne stamppoten zoals frambozen-stamppot met zeekraal en gamba’s en komkommer-muntstamppot.

De stamppotbijbel is verrassend en leerzaam voor zowel de beginnende als ervaren kok.

Chef-kok Werner Drent in de zorg

Naast kookboeken en stamppotwedstrijden, houdt Werner Drent zich ook bezig met koken in de zorg. Als chef-kok kookt hij heerlijke maaltijden in het Rode Kruis Ziekenhuis en heeft hij lange tijd als ‘Teamleider Voeding’ gewerkt voor Stichting Nieuw Woelwijck, een dorpsgemeenschap van geestelijk gehandicapten.

Gelukkig mogen ook wij van zijn creatieve creaties genieten, alleen moeten wij het wel even zelf bereiden. 😉 Bovenstaande kookboeken van Werner Drent zorgen sowieso voor verassend lekkere gerechten op tafel. Ben jij net als Werner creatief met stamppotrecepten? Deel je recepten dan met ons via social media met #stamppotmaandag of stuur een mailtje naar stamppotmaandag@gmail.com.

Lekkere stamppotrecepten

Niet alleen de boeken van Werner Drent staan vol lekkere stamppot recepten, op deze website kun je ook veel bijzonder smakelijke stamppotrecepten vinden. Heb je zin in een stamppot die net even anders is? Probeer deze recepten dan eens uit:

Op deze pagina vind je al onze recepten. Eet smakelijk!

Advertentie
De perfecte hutspot verhoudingen & handige tips

De perfecte hutspot verhoudingen & handige tips

Ben je op zoek naar de beste hutspot verhoudingen en andere tips om je hutspot extra smakelijk te maken? Dit…
Kaiserschmarrn: de stamppot van Oostenrijk

Kaiserschmarrn: de stamppot van Oostenrijk

Kaiserschmarrn is een typisch Oostenrijks gerecht. In deze blog vertellen we je meer over de oorspong en het recept om…
Welk vlees bij stamppot andijvie? Onze tips! (+ vegetarische opties)

Welk vlees bij stamppot andijvie? Onze tips! (+ vegetarische opties)

Welk vlees bij stamppot andijvie? Ontdek de beste opties voor vlees bij andijvie en vegetarische alternatieven voor deze Hollandse klassieker!