rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot met slavink

Deze rodekoolstamppot bevat geen kruimige aardappelen, maar voor de variatie een keer aardappelpuree. Uiteraard kun je de puree ook gewoon vervangen door kruimige aardappelen of zoete aardappelen.

Rode kool

Rode kool is een populaire groente in de Nederlandse keuken. Het seizoen van rode kool loopt van september tot en met maart en wordt dan ook vooral gegeten in de wintermaanden.

Rode kool staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Bovendien is het een sterke antioxidant en is het rijk aan vitaminen en mineralen. Deze rodekoolstamppot is dus niet alleen heel lekker, maar draagt ook bij aan een gezond eetpatroon! 

Recept rodekoolstamppot met slavink

Heb je zin om zelf rodekoolstamppot te maken? Volg de onderstaande stappen en het staat in ongeveer twintig minuten op tafel.

Stap  1

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de slavinken in circa 18 minuten goudbruin en gaar. 

Stap 2

Was de kool en snijd deze klein. Snipper vervolgens de ui. Verhit beiden in een hapjespan met een beetje olie en bak dit in ongeveer 5 minuten gaar.

Stap 3

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rodekool en uien erdoor en breng het geheel op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

Stap 4

Verdeel de stamppot over 4 borden en leg overal een slavink bovenop. Serveer de augurken apart.

Eet smakelijk!

Dit recept is ingestuurd door Joke Bijl.

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vlees? Dan kun je de slavink heel eenvoudig vervangen door een vegetarisch alternatief voor vlees. Ook kun je zelf een vegetarische slavink maken met behulp van dit recept.

Meer lekkere stamppotrecepten

Heb je na deze rodekoolstamppot zin in meer lekkere stamppotten? Dan zit je goed op deze website! Dit zijn een paar andere lekkere winterse stamppotgerechten:

Kijk op onze website voor nog meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

4 el olijfolie
4 slavinken
1 rode kool
2 rode uien
3 zakjes aardappelpuree
2 tl Provençaalse kruiden
½ potje zoetzure augurk