Stamppot venkel met gravad lachs en garnalen

Stamppot venkel met gravad lachs en garnalen

Venkel is een heerlijk product met een breed scala aan mogelijkheden. Zo is het ook een heerlijke toevoeging voor in de stamppot! Venkel is een vergeten groente en word vooral in de zomermaanden veel gegeten.

Stap 1
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Venkel wassen en groen bewaren. Venkel in vieren snijden, harde kern verwijderen en venkel in kleine stukjes snijden. In ruime pan aardappels met water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan venkel in ca. 15 minuten gaar koken.


Stap 2
Tomaten in stukjes snijden. Dille en venkelgroen fijnhakken. Plakjes zalm halveren. Elk plakje om ca. 1/2 eetlepel garnalen ‘draperen’. In magnetron of pan melk verwarmen.


Stap 3
Aardappels en venkel afgieten, kookvocht van venkel opvangen. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Boter en melk toevoegen. Venkel, zongedroogde tomaat, venkelgroen en dille erdoor scheppen en eventueel scheutje kookvocht van venkel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkelstamppot over vier borden verdelen en garneren met ‘zalmroosjes’.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

425 g flespompoen
5 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl zeezout
1 kg aardappelen kruimig
1 blik kikkererwten (400 g)
150 ml volle melk