hutspot knolselderij-stamppot-maandag

Stamppot wortel: basisrecept hutspot

Wortel stamppot is beter bekend als hutspot, een heerlijke winterkost. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit gestampte aardappelen en wortels. Stamppot wortels is vooral populair tijdens de herfst en winter, wanneer het buiten koud is en men behoefte heeft aan stevige, voedzame maaltijden. Het is een relatief eenvoudig gerecht om te maken en kan gemakkelijk aangepast worden aan persoonlijke smaakvoorkeuren. 

Stamppot wortel recept

Dit is het basisrecept voor een echte traditionele wortel stamppot, oftewel hutspot.

Stap 1

Snijd de aardappelen, wortel en ui in stukken.

Stap 2

Kook de aardappelen, wortel en ui samen in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 3

Giet de aardappelen en groente af. Zet de pan nog even terug op het vuur en stoom het geheel droog.

Stap 4

Pureer de aardappelen met de wortels en ui.

Stap 5

Roer de mayonaise en de melk door de puree. Breng de stamppot wortel op smaak met peper en zout.

De stamppot wortel is erg lekker met stoofvlees of een magere rookworst. Een vegetarische worst kan natuurlijk ook.

Eet smakelijk!

Variatie

Vind je deze wortel stamppot iets te flauw van smaak? Voeg voor meer variatie bouillon toe in plaats van melk, zo versterk je de smaak van de stamppot extra. Deze suggestie zorgt voor een wereld van verschil!

Alternatieven

Op deze website staan nog veel meer lekkere recepten met wortel. Probeer deze gerechten ook eens:

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

800 g wortelen
4 el mayonaise
3 uien
800 g aardappelen
50 ml melk
zout en peper naar smaak