Stamppot hutspot met gembersiroop en geitenkaas

Hutspot is misschien wel de meest gegeten stamppot in Nederland. Geen wonder: het is een eenvoudig recept, het kost niet veel tijd om het te maken en niet onbelangrijk: het smaakt heerlijk. Vooral kinderen zijn er dol op.

Stap 1
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 20 minuten gaar. Kook na 10 minuten de ui en wortel mee. Ga vervolgens de grill voorverwarmen. Nadat alles gekookt is kun je de aardappels, wortel en ui afgieten en fijnstampen.


Stap 2
Aardappels met zout, peper en 75 ml gembersiroop tot smeuige stamppot mengen. Schep de stamppot in een platte ovenschaal. Verdeel de geitenkaas in plakken en verdeel het over de stamppot. Besprenkel de stamppot met gembersiroop. Zet de schotel onder de grill, in 4 minuten gratineren. Knijp de koriander fijn en bestrooi de stamppot met kaas en koriander.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

800 g aardappels
1 kg hutspotgroenten
100 ml gembersiroop
400 g zachte geitenkaas
4 takjes verse koriander
zout en peper naar smaak