Stamppot hutspot met gembersiroop en geitenkaas

Hutspot is misschien wel de meest gegeten stamppot in Nederland. Geen wonder: het is een eenvoudig recept, het kost niet veel tijd om het te maken en niet onbelangrijk: het smaakt heerlijk. Vooral kinderen zijn er dol op.

Stap 1

Aardappels schillen, in stukjes snijden en in 20 min. gaarkoken. Na 10 min. ui en wortel meekoken. Grill voorverwarmen. Aardappels, wortel en ui afgieten en fijnstampen.

Stap 2

Aardappels met zout, peper en 75 ml gembersiroop tot smeu�ge stamppot mengen. Stamppot in platte ovenschaal scheppen. Geitenkaas in plakken verdelen. Geitenkaas over stamppot verdelen en met rest van gembersiroop besprenkelen. Schotel onder grill in 4 min. gratineren. Koriander fijnknippen. Kaas met koriander bestrooien.

800 g aardappels
1 kg hutspotgroenten
100 ml gembersiroop
400 g zachte geitenkaas
4 takjes verse koriander
zout en peper naar smaak

Close Menu