Hutspot met geitenkaas en gembersiroop (vegetarisch)

Deze hutspot met geitenkaas en gembersiroop is een lekkere variant van de traditionele hutspot. Het vegetariscje gerecht staat binnen een half uur op tafel.

Hutspot is misschien wel de meest gegeten stamppot in Nederland. Geen wonder: het is een eenvoudig recept, het kost niet veel tijd om het te maken en niet onbelangrijk: het smaakt heerlijk. Vooral kinderen zijn er dol op.

Dit recept is een variant op de normale hutspot. Door de toevoeging van geitenkaas en gembersiroop wordt de hutspot nog smeuïger en smaakt het heel anders. 

Recept hutspot met geitenkaas en gembersiroop

Heb je zin in deze lekkere hutspot met geitenkaas en gembersiroop? Volg de onderstaande stappen en hij staat in een mum van tijd op tafe. 

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 20 minuten gaar. Kook na 10 minuten de ui en wortel mee.

Stap 2

Verwarm je oven voor op de grillstand

Stap 3

Nadat alles gekookt is kun je de aardappels, wortel en ui afgieten en fijnstampen. Voeg wat zout, peper en 75 milimeter gembersiroop toe en meng het geheel tot smeuige stamppot.

Stap 4

Schep de stamppot in een platte ovenschaal. Verdeel de geitenkaas in plakken en verdeel het over de stamppot. Besprenkel de stamppot met de rest van de gembersiroop.

Stap 5

Zet de schotel onder de grill en laat het 4 minuten gratineren. Haal de schaal uit de oven, knijp de koriander fijn en bestrooi de stamppot met kaas en koriander.

Dan is de stamppot klaar om op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten voor hutspot

Hutspot is een van de populairste stamppotten en er zijn veel verschillende varianten. Je vindt het misschien ook leuk om deze hutspotrecepten eens te proberen:

Kijk hier voor meer lekkere stamppotgerechten. 

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

800 g aardappels
800 g wortelen
3 uien
100 ml gembersiroop
400 g zachte geitenkaas
4 takjes verse koriander
zout en peper naar smaak